reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wakacje!!!!wczasy!!!!ferie!!!

reklama
Agrafka polecam jeszcze oceanarium w Gdyni, na Przymorzu jest olbrzymi plac zabaw na świeżym powietrzu, Plac zabaw zamkniety o ktorym pisała Gosia. Oczywiscie aquapark również.Spacery po gdańskiej Długiej. Słyszałam o super kawiarni dla mam z dziecmi we Wrzeszu .
Jak cos przyjdzie mi do głowy dam znac

Dzięki dziewczynki, jak coś jeszcze wymyślicie to piszcie.
Do Aquaparku planujemy się wybrać (byliśmy w "podróży poślubnej" w tym hotelu obok - Villa Aqua :) ), tylko zapytam lekarza czy Ala może po tej infekcji dróg moczowych na basen chodzić.

ja coraz mocniej zastanawiam sie nad urlopem w lipcu/sierpniu ale nad jeziorem białym, tyle o nim dobrego słyszalam, a i nie tak daleko jak morze, i woda cieplejsza. Muszę usiasc i dokladnie poczytac, fryzjerka z rodziną jeździ tam od wielu lat, teraz z innego źrodla słyszlam i z innego. Muszę się zastanowic. A nad morze morze pod koniec sierpnia/wrzesien?

Dziewczynki słyszalyscie o jeziorze białym i Okunince?

ja coraz mocniej zastanawiam sie nad urlopem w lipcu/sierpniu ale nad jeziorem białym, tyle o nim dobrego słyszalam, a i nie tak daleko jak morze, i woda cieplejsza. Muszę usiasc i dokladnie poczytac, fryzjerka z rodziną jeździ tam od wielu lat, teraz z innego źrodla słyszlam i z innego. Muszę się zastanowic. A nad morze morze pod koniec sierpnia/wrzesien?

Dziewczynki słyszalyscie o jeziorze białym i Okunince?

Ula ja tam jeździłam często jak byłam w podstawówce, czyli we wczesnych latach 90-tych :).
Wtedy ten "kurort" Okuninka dopiero się rozwijał, było kilka osrodków ale głownie prywatne domki, powstawały budy z jedzeniem i bary - z każdej leciała muza i przekrzykiwało się Ace of Base z 2 Unlimited o ile pamiętam :). A i wesołe miasteczko przyjeżdżało.

Samo jezioro było fajne, jest bardzo duże, woda przejrzysta. Można było też spacerować dookoła jeziora, były tam ładne tereny. Ale o ile słyszałam to jest tam teraz bardzo tłoczno, ale potwierdzić nie mogę, nie byłam wiele lat.

Generalnie wszystko zależy od tego jak lubisz spędzać czas.

U nas trawa w Karwi skoszona, przyczepa po remoncie, kąpac się już można, tylko się spakowac i jechac:tak: My pewnie wylądujemy tam na dłużej pod koniec lipca. Choc po weekendzie ma się zacząc plazowa pogoda, no ale ja wtedy spedze czas w szpitalu.

I myślimy intensywnie nad wypadem pod namiot nad jakieś jeziorko:tak:

reklama
Ja nie lubie zatok - tam jest bardziej zanieczyszczona woda niz na otwartym morzu. Czesto jest tak ze u nas w Karwii, na Dębkach można się kąpać a w zatokach zakaz.

KARWIA- ja oczywiscie tam spedze wakacje. My mamy dokladnie działke w Karwinskich Blotach - jest to "pole" usiane dzialkami dosc duzymi, nikt nie wchodzi sobie w parade, my mamy tylko jednych sasiadow ktorych i tak nie widzimy bo dziela nas ogromne tuje. Do plazy 200m przez las, a na plazy dosyc malo ludzi-mozna sie spokojnie rozlozyc i nikt nie kladzie sie przy Tobie (w samej Karwii gorzej:baffled:). W centrum atrakcji moze nie dużo, nie wiem, jest małpi gaj dla dzieci, salony gier, karuzela i mnostwo dobrych knajpek i sklepikow. Osobiscie wole Karwie niz np Dębki czy Jastrzebia Gore gdzie ludzi mnostwo.

Dziunka w środę na 90 % będę jechać z koleżanką do Karwii :_) jeżeli nam kwtaera tania wypali.Jezeli nie to szukamy dalej bo do środy musi sie znalesc.Kumpela chce tylko tam.i gadala chyba coś o tych Karwińskich Błotach tak mi się wydaje.

Dzis bylismy nad Zegrzem i taki mi pomysł dała.Ciesze sie jak durna bo pare dni w sobote powrót ale radocha ze hohohohohohho.Więc moze sie spotkamy jakbyś była.Podjarana jestem niesamowicie.

Mały wytrzymal bez cycka od 10 do 19 całe Zegrze nie dawałam .Wypił 4 kubki soczku :-)

Do góry