reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacje!:D

Tichonek-jesli weźmiecie apartament-czyli wyżywienie samodzielne to o prowiant bądź spokojna-nie drożej jak u nas i wsio dostaniesz:)polecam jednak wziąć przynajmniej śniadanie hotelowe:)na mieście-zależy gdzie...np jak my Salou szukaliśmy na promenadzie to drożej(choć i tak nieźle,bo jedliśmy mimoże mieliśmy wsio wykupione w hotelu),natomiast już 200,300m w głąb od plaży ceny duzo niższe:)))

reklama
Tak myślę,żeby poszukac coś ze śniadaniem:tak:Jak byliśmy (raz,jedyny raz:zawstydzona/y:) na wczasch w Polsce,też mieliśmy wykupione śniadania,które serwowano od bodajże 7 do 11.Luz,wstawaliśmy kiedy chcieliśmy,schodziliśmy na śniadanie a tam pełen wypas:-)Różnego rodzaju pieczywa,parówki,jajka na 5 sposobów,dżemy,miód,płatki,parówki,jogurty,kawa,mleko,kakao,herbata,no czego dusza zapragnie:tak:A potem obiad jedliśmy gdzie akurat byliśmy i kolację albo robiliśmy sami albo zamawialiśmy do pokoju:tak:
Ja to tylko cały czas się boję,że to będą za gorące wczasy jak dla Matta.Jak myślicie?Ty,Lubiczanko zdaje się byłaś w lipcu z małym Danielem w Hiszpanii?Jakie były tempki i jak on to znosił?
Boszsz...ja wiem,że może głupie pytania zadaję ale tak to jest jak człowiek jak dzik,nigdzie nigdy nie był:zawstydzona/y:

Powiedzcie mi,jak wygląda cenowo żywienie "na mieście" w Hiszpanii?Chodzi mi o obiadki:tak:A w sklepach takie podstawowe produkty na śniadanie/kolację: chleb,smarowanie jakieś,napoje i takie tam?Słyszałam,że bardzo tanie wino jest?A jak jest z wędlinkami?Można dostac w sklepie coś podobnego jak my jemy,dzieciaki?Paróweczki jakieś na przykład:-p?
A jak z Pampersami?Kupowałyście tam,na miejscu w Dunnesie na przykład?Jak tam w ogóle markety wyglądają bo ja zielona jak Irlandia
:zawstydzona/y:

pieluchy nie wiem. ale jedzenie tanie - na pewno tańsze niż w Irl. my z reguły tam robiliśmy zakupy w carefour. no a poza tym jest lidl więc dużo znanych rzeczy. obiady to różnie. zależy gdzie - czy blisko plaży czy dalej. ale jak np. macie ochotę za fast fooda typu kebab to za 4 euro kupowaliśmy tak wielkiego, że nie mogłam go zjeść :-D

Powiedzcie mi,jak wygląda cenowo żywienie "na mieście" w Hiszpanii?Chodzi mi o obiadki:tak:A w sklepach takie podstawowe produkty na śniadanie/kolację: chleb,smarowanie jakieś,napoje i takie tam?Słyszałam,że bardzo tanie wino jest?A jak jest z wędlinkami?Można dostac w sklepie coś podobnego jak my jemy,dzieciaki?Paróweczki jakieś na przykład:-p?
A jak z Pampersami?Kupowałyście tam,na miejscu w Dunnesie na przykład?Jak tam w ogóle markety wyglądają bo ja zielona jak Irlandia
:zawstydzona/y:

Tichonek wszystko co chcesz kupisz na bank:tak:Jedynie co to ceny moga zalezec od tego jak blisko bedziesz plazy, i tego czy bedziesz kupowala w małych osiedlowych sklepikach np. obok hotelu czy apart. bo wtedy jest drozej no i mniejszy wybor. Jesli bedziesz wypozyczala auto to polecam poszukac duzego marketu bo tam zawsze naprawde duzo taniej a i wszystko kupisz w jednym miejscu. Co do jedzenia na miescie to najdrozej przy promenadzie fakt, ale knajpki glebiej w osiedla naprawde przytulne. Wybor kuchni spory a i ceny naprawde nie wysokie. Pamietam my za 5 posilkow w chinskiej restauracji z napojami zaplacilismy jakies 25euro wiec to raczej niedrogo.
Widze ze wybieracie sie w lipcu, my bylismy w polowie maja i temperatury byly powyzej 30 stopni a W mial wtedy niecale 1,5 roku. Mnie sie wtedy wydawalo goraco no bo odzwyczajona jestem od takich upalow. Nie mam pojecia jak bedzie w lipcu. Na pewno bedzie tłocznie:happy2:

Lubiczanko Egipt super mnie sie marzy ale boje sie tych zamieszek tam, tak samo jak i Grecja. Zawsze odkladałam wyjazd tam a teraz poprostu nie chce ryzykowac. Teraz bede miala wrazenia z pierwszej reki wiec moze sie zdecyduje...

Ja zerkam niesmiało na wakacje na pazdziernik oczywiscie Hiszpania ale tym razem chyba na Teneryfe, choc patrzyłam i na Portugalie. Jedyne co mnie powstrzymuje to jakos nie wyobrazam sobie wczasow z 5 mies bobasem:-(. Teraz jak bylismy w maju na Gran Canarii była babka z 2-3 mies dzieckiem i widzialam jak sie biedna umeczyla, fakt maz zlał ja i dziecko i poszedł w długa:confused: No i druga sprawa nie wiem czy dojede z formą do siebie tzn. czy zrzuce cały balast po ciazy do pazdziernika bo inaczej na plaze nie wyjde i juz. NIe ma bata:zawstydzona/y:

ja bukowalam 2 lata pod rzad z tej strony
Cheap hotels and apartments from Travel Republic
czytam opinie osob ktore byly i bukuje. My w zeszlym roku zaplacilismy za studio + przelot 450 koniec maja -czerwiec w Hiszpanii i pogoda byla w sam raz. Asia kapala sie basenie, w morzu moczyla nogi, mielismy blisko supermarket wiec zakupy nas tanio wychodzily. Musisz tylko wiedziec gdzie chcesz leciec i ile mniej wiecej wydac. POWODZENIA

A ja mam pytanie z innej beczki;-)przez jakie strony wypozyczalyscie auto jesli wogole wypozyczalyscie
czy na miejscu przez dany hotel wypozyczalyscie?
Też o to chciałam spytac:tak:A powiedzcie mi,jeszcze ile mniej więcej kosztuje wypożyczenie auta na tydzień?I czy można wypożyczyc z fotelikami dla dzieci i czy to jest za dodatkową opłatą?
GosiaB.ale to namiary na wypożyczalnię miałaś z recepcji hotelowej czy jak?Bo nie uśmiecha mi się spędzic pół dnia na chodzeniu po mieście i szukaniu wypożyczalni:-D

ja bukowalam 2 lata pod rzad z tej strony
Cheap hotels and apartments from Travel Republic
czytam opinie osob ktore byly i bukuje. My w zeszlym roku zaplacilismy za studio + przelot 450 koniec maja -czerwiec w Hiszpanii i pogoda byla w sam raz. Asia kapala sie basenie, w morzu moczyla nogi, mielismy blisko supermarket wiec zakupy nas tanio wychodzily. Musisz tylko wiedziec gdzie chcesz leciec i ile mniej wiecej wydac. POWODZENIA
Dzięki za stronkę,zaraz oblukam:tak:
Tanio to i tak nie będzie bo to pełnia sezonu,a leciec chcę do Hiszpanii,byle ciepło było:-DRaczej polecę tam gdzie mnie taniej lot wyniesie,więc jeszcze na 100% nie wiem:sorry2:Chciałabym miejsce bardziej spokojne,bo dzieciaki.Nie jakieś disco wieczorem czy miejscowośc tętniąca życiem:tak:
I jeszcze jedno...Jak tam jest z dogadaniem się,mówią po angielsku?A w "jadłodajniach"jest menu również w engliszu?
Aniaa a Wy już zdecydowaliście gdzie chcecie leciec?

reklama
tichonek nie będziesz musiała biegać pół dnia po wypożyczalniach bo tam jest ich pełno na każdym kroku więc wyjdziesz i zaraz na jakąś trafisz. ceny podobne raczej. co do fotelikow to nie wiem... w hotelu bym nie pytała o wypozyczalnie bo oni mogą mieć bonusy z racji zaproponowania i niekoniecznie to będzie najtańsza... ceny to ok 20 euro za dzień. im dłużej trzymasz auto tym taniej naliczają.

a po angielsku dogadasz się wszędzie bez najmniejszego problemu. niektórzy mają baaardzo śmieszny akcent, ale angielski to już podstawa u nich w tej chwili.

frog my rok temu odpuściliśmy wakacje właśnie ze względu na małego. właściwie chcieliśmy lecieć, ale okazało się, że nasze dziecko strasznie nie lubi być w obcym miejscu i po wypadzie do Pl, gdzie ryczał jak nakręcony jak przychodził czas spania, a on się rozglądał i widział, że nie jest u siebie to daliśmy sobie spokój.
w tym roku Teneryfa u nas :) właśnie gdzieś okolice wrzesien/październik. za rok może portugalia...

Ostatnia edycja:
Do góry