reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Kurka, chyba przesadziłam 🤷🏻‍♀️
Wybralam się dzisiaj do Rossmanna kupić proszek i płyn do płukania Lovela, aby zacząć prac ciuszki wyprawkowe dla Małego :) a co, już chyba trzeba zaczynać :)
Wyciągnęłam wszystkie te nowe w rozmiarze 56 i 62, posegregowalam kolorami, powycinałam metki, uparłam.... i prania na dwie suszarki....
Nawet nie wiem kiedy ja to zdążyłam kupić 🤷🏻‍♀️ Tyle ciuchów nie zabiorę do szpitala, ale tez nie mogę się zdecydować, które wziąć a których nie... a plan był prosty. 3 komplety w rozm. 56 i 3 komplety w rozm. 62.
Juz plecy mnie bolą na sama myśl o prasowaniu tego wszystkiego....

reklama
Ja już po wizycie :)
Mały z usg zdrowy, przepływy wszystkie dobre, serce jak dzwon :)
AFI niestety 25.9cm, czyli większe o 1.2cm niż 10 dni temu, ale podobno mam się nie martwić, bo nie widza przyczyny tego przyrostu, a sam przyrost nie jest niewiadomo jak szybki.
Ale kontrolować trzeba, zatem cotygodniowe kontrole podtrzymane
Super wieści. Będzie dobrze kochana ❤️.

Kurka, chyba przesadziłam 🤷🏻‍♀️
Wybralam się dzisiaj do Rossmanna kupić proszek i płyn do płukania Lovela, aby zacząć prac ciuszki wyprawkowe dla Małego :) a co, już chyba trzeba zaczynać :)
Wyciągnęłam wszystkie te nowe w rozmiarze 56 i 62, posegregowalam kolorami, powycinałam metki, uparłam.... i prania na dwie suszarki....
Nawet nie wiem kiedy ja to zdążyłam kupić 🤷🏻‍♀️ Tyle ciuchów nie zabiorę do szpitala, ale tez nie mogę się zdecydować, które wziąć a których nie... a plan był prosty. 3 komplety w rozm. 56 i 3 komplety w rozm. 62.
Juz plecy mnie bolą na sama myśl o prasowaniu tego wszystkiego....
Haha no tak to jest. Oj ja też nie znoszę prasować i ogólnie nic nie prasuję, chyba że już coś muszę 😜.
Wylosuj, które weźmiesz 🤣

Hej.
Dzisiaj sprawdziłam wyniki badań. I nie wiem jak je interpretować 🤔 tydzień temu na USG wyszło, że jest to 10 TC, wszystko było dobrze, serduszko biło. A dzisiaj patrzę a beta taka niska... i dziwny wynik PAPPA 🤦

Załączniki

• IMG_20201102_170332.jpg
    IMG_20201102_170332.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 44
Hmm przyznam szczerze, że nie wiem. Prenatalne chyba między 11-13 tc, a ja miałam 10.. chociaż w karcie biorąc pod uwagę miesiączkę 11 🤔
Na USG na prenatalne czekam. Ale czy to co zmienia względem wyniku?

Hmm przyznam szczerze, że nie wiem. Prenatalne chyba między 11-13 tc, a ja miałam 10.. chociaż w karcie biorąc pod uwagę miesiączkę 11 🤔
Na USG na prenatalne czekam. Ale czy to co zmienia względem wyniku?
Bo z tego co się orientuję, to test PAPPA-A r i wolne bhcg robi się do prenatalnych i wtedy te wyniki interpretuje się z parametrami z USG. Lekarz wrzuca to w system i jest liczone ryzyko wad. Samych tych wyników się nie interpretuję. Chyba, że jeszcze po coś innego te wyniki się robi, nie mam pojęcia...

Bo z tego co się orientuję, to test PAPPA-A r i wolne bhcg robi się do prenatalnych i wtedy te wyniki interpretuje się z parametrami z USG. Lekarz wrzuca to w system i jest liczone ryzyko wad. Samych tych wyników się nie interpretuję. Chyba, że jeszcze po coś innego te wyniki się robi, nie mam pojęcia...
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź 🌺 Usiedzieć nie mogę, bo te liczby jakieś takie niskie.
Gdy zaczęłam czytać to różne dziwne interpretacje 🤦 bardzo słuszna uwaga, zapewne tak też jest jak mówisz. W takim razie lekarz zbyt szybko zlecił badanie, bo nie będzie współmierne z USG, na którego wyznaczenie daty czekam 🤔

reklama
@CiemnaMasa jest tak jak mówi @Zabulinka_86
Wyniki, które przesłałas są do pierwszych prenatalnych i ich interpretacja jest możliwa dopiero z I usg prenatalnym. Wolna podjednostkę bhcg określa się w innych jednostkach niż ta betę, która robimy, aby dowiedzieć się czy jesteśmy w ciąży i który to mniej więcej tydzień. Ta beta z PAPPA nie służy do określenia wieku ciążowego :)

Do góry