reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Sama się zastanawiam.... 🤔
Stresuje mnie jeszcze te wielowodzie idiopatyczne, ale mam nadzieje, ze w piątek coś się wyjaśni więcej.
Odebralam dzisiaj wyniki morfologii, które jasno wskazują na infekcje jakaś u mnie i może to głupie, ale mam nadzieje, ze przeszłam tego wirusa i do porodu będzie mi on niegroźny, a po drugie, ze ta infekcja była powodem powiększonego AFI...
A o heparynę pytałam już podczas wakacji, jak były te upały, bo u mnie w mieszkaniu było strasznie gorąco :)

Nie stresuj się, piątek już blisko 👍 Twój lekarz na pewno Cię uspokoi mówiąc Ci całą prawdę :)
Już zaczynam trzymać kciuki ✊✊ Koniecznie daj znać po wizycie :)

reklama
Dziewczyny po wkłuciu robią Wam się siniaki? Same sobie robicie zastrzyki? Mi już po trzecim wylazł siniak..

@Wielka Mi :) chciałabym doszkolić angielski i zdać jakiś certyfikat ;) A tak to chciałabym się uczyć hiszpańskiego :)
Co do przepisów to trochę bliżej co lubicie, co, jak, z czym to coś wymyślę :D Ostantio u mnie hitem jest kurczak w paście curry i mango a wczoraj robiłam ravioli ;)

Dziewczyny po wkłuciu robią Wam się siniaki? Same sobie robicie zastrzyki? Mi już po trzecim wylazł siniak..

@Wielka Mi :) chciałabym doszkolić angielski i zdać jakiś certyfikat ;) A tak to chciałabym się uczyć hiszpańskiego :)
Co do przepisów to trochę bliżej co lubicie, co, jak, z czym to coś wymyślę :D Ostantio u mnie hitem jest kurczak w paście curry i mango a wczoraj robiłam ravioli ;)
Jeśli robisz sobie zastrzyki to silniki będą Twoja codziennością :D
I to nie jakieś malutkie, czasami potrafią zrobić się naprawdę sporych rozmiarów i wyglądają jak jakiś wylew na skórze. Odkąd zmieniłam brzuch na uda, bo bałam się, ze przekłuje się do Małego, to zauważyłam, ze choć już kilka miesięcy minęło to na brzuchu zostały mi takie ciemniejsze ślady. Ciekawa jestem czy w ogóle to mi zniknie. Ja miałam jeszcze potem problem z guzkami po zastrzykach, ale one dosyć szybko ginęły.
Natomiast siniaki są normalne

Robię cały czas tak samo te zastrzyki i raz na jakiś czas pojawi się duuuży siniak, który schodzi ze 2-3 tygodnie. Niestety taka uroda tego. Zdarzały mi się też siniaki bez powodu na nogach, teraz jakby się uspokoiło.

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie :)
Mały z usg zdrowy, przepływy wszystkie dobre, serce jak dzwon :)
AFI niestety 25.9cm, czyli większe o 1.2cm niż 10 dni temu, ale podobno mam się nie martwić, bo nie widza przyczyny tego przyrostu, a sam przyrost nie jest niewiadomo jak szybki.
Ale kontrolować trzeba, zatem cotygodniowe kontrole podtrzymane

Ja już po wizycie :)
Mały z usg zdrowy, przepływy wszystkie dobre, serce jak dzwon :)
AFI niestety 25.9cm, czyli większe o 1.2cm niż 10 dni temu, ale podobno mam się nie martwić, bo nie widza przyczyny tego przyrostu, a sam przyrost nie jest niewiadomo jak szybki.
Ale kontrolować trzeba, zatem cotygodniowe kontrole podtrzymane

Ile już waży ten Twój syneczek???
Uspokoiłaś się trochę? ;)

Też mi się podoba język hiszpański i pewnie bym się wzięła za naukę, gdyby czas mi na to pozwalał 👍
Sama od zera robiłaś ravioli? Wow!! Z jakim farszem?
Lubimy wszystkie możliwe warzywa, ryż, kasze, makaron. Z mięs wołowinę, indyka. A smaki, które nam przypadają do gustu nie pozwalają łączyć mięsa ze słodkimi składnikami 😋 Bardziej np. pieprz, chrzan czy musztarda 😋

Może trochę, tylko trochę :)
Dwa tygodnie temu w wieku 30+1tc ważył 1705 gram, teraz nie sprawdzaliśmy. Skupienie jest na mierzeniu AFI i przepływów

Szczerze mówiąc to ja nie mam pojęcia co to takiego jest to AFI.... mimo, że mam syna nigdy nikt nie wspominał o mierzeniu AFI....:huh:

reklama
Też mi się podoba język hiszpański i pewnie bym się wzięła za naukę, gdyby czas mi na to pozwalał 👍
Sama od zera robiłaś ravioli? Wow!! Z jakim farszem?
Lubimy wszystkie możliwe warzywa, ryż, kasze, makaron. Z mięs wołowinę, indyka. A smaki, które nam przypadają do gustu nie pozwalają łączyć mięsa ze słodkimi składnikami 😋 Bardziej np. pieprz, chrzan czy musztarda 😋

Szczerze mówiąc to ja nie mam pojęcia co to takiego jest to AFI.... mimo, że mam syna nigdy nikt nie wspominał o mierzeniu AFI....:huh:
Moja teściowa powiedziała mi, ze kiedyś, a nawet zdarza się często, ze i teraz, nikt nie mierzył ilosci płynu owodniowego i AFI nawet jako samo pojęcie nie funkcjonowało. A ja wertuje internety, sprawdzam, czytam, mecze lekarza... :)
Ze skoro nic się nie dzieje, to jest dobrze, bo jakby się coś działo to pewnie dostałabym skierowanie do szpitala.
Coś w tym jest 🤷🏻‍♀️
AFI to miara w cm wskazująca ilość płynu owodniowego w brzuchu. Są normy które określają ze pacjentka ma albo brak wod, albo małowodzie albo wielowodzie albo wszystko jest ok.

Do góry