reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Wizytę mam 16.11. Mam nadzieję, że dowiem się w końcu czy to chłopiec czy dziewczynka ❤.
Może nie tyle co się boję, tylko to jednak nie jest nauka. Poprzednim razem mięli łączenie z panią tylko raz dziennie pół godziny a reszta scenariusz i polegało, to głównie na tym, że syn szybko robił i z głowy. Nawet jak chciałam mu coś więcej wytłumaczyć, opowiedzieć, to nie chciał. W szkole to jednak więcej posłucha pani. Teraz mają mieć tyle lekcji, co w planie, tylko że po pół godziny, więc może więcej z tego wyniesie. Choć juz 5 tydzień nie ma ich pani, bo miała operację kolana i tak co chwilę lekcje z kims innym i te dzieci takie niezaopiekowane 😏. Teraz nie wiem czy już ich pani będzie.No i kontakt z rówieśnikami, a tak tylko przed tym kompem ciągle.
Mój chrześniak poszedł do I klasy technikum gdzie najważniejsze są przedmioty zawodowe, bo później egzaminy i w ogóle, to otworzyli klasę ale nie maja nauczycieli do prowadzenia zajęć... i tak np potrafił mieć dni gdzie miał 5 lekcji wfu bo zastępstwa...
A teraz na zdalnych znaczna poprawa. Nie dość, ze maja normalnie lekcje po 45min to i wszystkie przedmioty. Wiec plus :)
Ale myślałam o dedukcji w ostatnim roku i jak nie strajk nauczycieli, to teraz nauczanie zdalne, gdzie wiadomo, ze dzieci w domu nie skupia się tak jak w szkole na normalnej lekcji...

reklama
Mój chrześniak poszedł do I klasy technikum gdzie są przedmioty zawodowe, bo później egzaminy i w ogóle, to otworzyli klasę ale nie maja nauczycieli do prowadzenia zajęć... i tak np potrafił mieć dni gdzie miał 5 lekcji wfu bo zastępstwa...
A teraz na zdalnych znaczna poprawa. Nie dość, ze maja normalnie lekcje po 45min to i wszystkie przedmioty. Wiec plus :)
Ale myślałam o dedukcji w ostatnim roku i jak nie strajk nauczycieli, to teraz nauczanie zdalne, gdzie wiadomo, ze dzieci w domu nie skupia się tak jak w szkole na normalnej lekcji...
To chociaż jeden plus u Was takich zajęć ☺️
No nie skupią się. No mam nadzieję, że teraz jak będzie miał tyle lekcji co w planie, to jakoś lepiej to będzie wyglądać, co nie zmienia faktu, że wyjście z domu to wyjście z domu, spotkanie z kolegami itp., no ale co zrobić, takie czasy. Coś czuję, że na pewno to potrwa do końca roku 😏

A czy Dziewczyny wiecie, ze jednym z leków podawanych przy cięższym przechodzeniu COVID jest heparyna drobnoczasteczkowa? Taka właśnie jaka my sobie wstrzykujemy.
@Carry88 home office jest super ale tez na jakiś czas :) U nas w firmie miało być od początku marca na 2tyg, a jest do dzisiaj. Mój Stary tez od początku marca siedzi w domu i mówi ze chyba nigdy tak nie tęsknił za wyjściem z domu do pracy :D

A czy Dziewczyny wiecie, ze jednym z leków podawanych przy cięższym przechodzeniu COVID jest heparyna drobnoczasteczkowa? Taka właśnie jaka my sobie wstrzykujemy.
@Carry88 home office jest super ale tez na jakiś czas :) U nas w firmie miało być od początku marca na 2tyg, a jest do dzisiaj. Mój Stary tez od początku marca siedzi w domu i mówi ze chyba nigdy tak nie tęsknił za wyjściem z domu do pracy :D

Ja też nie lubię pracować z domu bo to nie dziala to coś innego by się porobiło ;) Mamy zmiany więc nie jest źle, teraz byłam 2 tyg w biurze, potem home office i potem znowu w biurze ;)
My mieliśmy w marcu trochę potem zmiany a właściwie od maja wróciliśmy do pracy w biurach,ale że się pogarsza to wiadomo.
O to nie wiedziałam o tej heparynie!

Ooo to może nas uchroni.
Takie siedzenie w domu jest fajne, ale do czasu.

Hej,hej 🌺
Wczoraj byłam na usg. Termin się trochę przesunął na 25/05/2021. A więc dzisiaj 11+2. Mam nadzieję, że po tym 12 tyg będę trochę spokojniejsza. 🤦
U Nas nowe restrykcje. Zamknięte 7 tj województw. Nie mogę wyjechać poza te granice. Dzwoniłam do lekarza bo mam 11/11 endokrynologa, a 16/11 USG w szpitalu. Całe szczęście bez problemu mogę przyjechać. Tak nie wiele czasu do świąt.. mam nadzieję, że będziemy mogli bez problemu przyjechać do Polski 😔😔

reklama
Hej,hej 🌺
Wczoraj byłam na usg. Termin się trochę przesunął na 25/05/2021. A więc dzisiaj 11+2. Mam nadzieję, że po tym 12 tyg będę trochę spokojniejsza. 🤦
U Nas nowe restrykcje. Zamknięte 7 tj województw. Nie mogę wyjechać poza te granice. Dzwoniłam do lekarza bo mam 11/11 endokrynologa, a 16/11 USG w szpitalu. Całe szczęście bez problemu mogę przyjechać. Tak nie wiele czasu do świąt.. mam nadzieję, że będziemy mogli bez problemu przyjechać do Polski 😔😔
To już prenatalne USG? Czy normalne?

Do góry