reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Rekomendacje zespołów eksperckich uznają stężenie TSH w pierwszym trymestrze ciąży za najkorzystniejsze w granicach 0,1-2,5 mIU/l, w drugim i trzecim do 3,0 mlU/l. Fizjologicznie najniższy poziom TSH w ciąży przypada na ok. 10–12 tydzień ciąży. W którym teraz jesteś? Voila! :-) :)

Moim zdaniem Twój lekarz bardzo szybko i dobrze zareagował zwiększając Ci Euthyrox, który zaczął obniżać wysoki poziom TSH, w miarę upływu czasu zbił Ci wynik do praktycznie idealnego w 1 trymestrze.

Nie panikuj, nie wkręcaj sobie żadnych głupot bo jedyne efekty niskiego stężenia TSH to ewentualny spadek masy ciała, osłabienie, senność, tachykardia, nadmierna potliwość oraz rozdrażnienie. :-) :)
Od dzisiaj będę dzwonić tylko do Ciebie ❤️

reklama
Masakra, co to za człowiek z tej Twojej szefowej! :growl: To jest jakieś korpo czy raczej nie duża firemka?
Ciągnij zwolnienie jak najdłużej, w takiej sytuacji. Brak mi słów....
Korpo korpo 😪, dosyć spore.

Ja już wiedziałam że tak będzie po tym jak zareagowała na wieść o ciąży...
I szczerze? Czuję ulgę 😁, poczułam się wolna.

Byłam dziś na usg piersi - wszystko ok.
Mam podobno gęstą budowę tłuszczowo-gruczołowatą, w związku z tym ból może się utrzymywać jeszcze z ciąży przez hormony.... W życiu bym nie pomyślała, że to tak długo może trwać :eek:

reklama
Byłam dziś na usg piersi - wszystko ok.
Mam podobno gęstą budowę tłuszczowo-gruczołowatą, w związku z tym ból może się utrzymywać jeszcze z ciąży przez hormony.... W życiu bym nie pomyślała, że to tak długo może trwać :eek:
No faktycznie sporo czasu!
Moje ostatnie USG piersi odbyło się u starszego lekarza, takiego można powiedzieć, że dziadunia już. Pomyślałam sobie, że będzie sympatycznie, bo od momentu kiedy weszłam do gabinetu to miał lubieżne spojrzenie :)
Podziwiał mój mięsień piersiowy ponoć "piękny". Szybciutko się zbierałam do wyjścia.

Do góry