reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

dzieci różnie ważą w zależności czy sie najedzą/kupka przed i po obiedzie.......bez obaw mojemu tez sie waha rano nawet 11.800 po obiedzie przed kupką 12.300 :) zresztą tak samo jak i dorośli.

reklama
Dziunka nie wierze!!! Jeżeli waży pół kilo to musi byc nasiusiany na maxa, a i tak nie bedzie ważył pół kg. . Oli zawsze ważony w pampku ale suchym i pielęgniarka odejmuje malenko. Ostatnio ważony był w ubranku, bez kurktki i butów i odjęła trochę no ale nie aż pół kilograma! Weź sobie pół kilo cukru i zobacz ze to wcale nie tak mało. Chętnie zważę jak bedę w przychodni bo waga domowa jest wiadomo jaka ;p

edit. mam mąkę krupczatkę 500 g - mniej więcej tak waży pampek cały zasikany po nocy (Oli 2-3 x je po 180 ml w nocy) czyli zgadzałoby się - mniej wiecej zje tyle co wysika plus, minus :)
W ciągu dnia nigdy nie mamy takiego zasikanca, pampka zmieniam b. często :)

Ostatnia edycja:
Mój ważył równo 500g a Asia w niego oddało z jednego siusia;-) Tyle co od domu do przychodni. Pielęgniarka kazała zdjąć i wyszło 500g mniej. Po nocy mamy przeważnie suchy:-p Na wadze domowej ważyłam raz i straszna rozbieżność była, ważymy się tylko w przychodni.

normalnie nie uwierzę i pojdę sprawdzic jak bede szla po receptę ;p
A jakich pampków uzywasz moze one z natury cięższe niż pampersy. moja odejmowala za pampka parę deko. W zyciu nasz pampek nie waży z jednego siuska tyle. Zważę pełnego z nocy hehehe i zważę suchego. Albo wagę Wasza miala pielegniarka niedobrą. U nas jeden siusiek w pampku prawie wcale nie jest wyczuwalny. Niech zyją PAMPERSY ;p

reklama
My też wtedy jeszcze na pampersach orginalnych.:tak:
Asia np. bardzo dużo siusia przed południem, tak do 11-12, po południu b.mało. Wieczorem ostatni siuś, rano zaraz po spaniu prawie lub całkiem suchy pampers. Pewnie od dziecka zależy:tak:

Acha u nas zawsze każą rozbierać do naga, na wagę pieluchę tetrową najpierw, wtedy babka odejmuje jej wagę i dopiero można położyć dziecko.

Teraz już Asiula na duzej wadze staje:tak:

Do góry