reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

oj, ja rzadko na listopadówki zaglądam ;-) no ale Asia przynajmniej waży swoje, a Gajka chudzina na dodatek.. wszystko jej z tyłka spada do tego stopnia, że zaczęłam rajstopki wkłądać pod body, a nie odwrotnie jak kiedyś.. Widzę, ze Asia podobnie jak Gaja miała zatrzymanie wzrostu.

Klaudzia - Olivierek nieduży i szczuplutki po mamusi :-) jestem pod wrażeniem Twojej wagi!!!

Ostatnia edycja:
reklama
oj, ja rzadko na listopadówki zaglądam ;-) no ale Asia przynajmniej waży swoje, a Gajka chudzina na dodatek.. wszystko jej z tyłka spada do tego stopnia, że zaczęłam rajstopki wkłądać pod body, a nie odwrotnie jak kiedyś.. Widzę, ze Asia podobnie jak Gaja miała zatrzymanie wzrostu.

Klaudzia - Olivierek nieduży i szczuplutki po mamusi :-) jestem pod wrażeniem Twojej wagi!!!

Szczuplutki po mamusi bym nie powiedziala choc fakt po porodzie w koncu wrocilam do swojej wagi :) dzieki :*

Dziunka, Oli zawsze byl malutki choc na 50 centylu zawsze sie utrzymywal i dopiero teraz patrzac na posty ile inne dzieciaczki maja wzrostu doszlo do mnie jakiego mam kurdupelka w domu :) musze sprawdzic co z tym jego wzrostem na siatce centylowej

Sprawdzilam wlasnie jak se miesci w centylach i jest tuz po nizej 50 wiec nie jest zle :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wasze dzieci wcale nie sa malutkie. Moja dawno nie mierzona ale pewnie max ma 80cm a zawsze taka dluga byla. Waży coś +- 11kg

reklama
Ilona tak na codzien moze tego nie widac ale gdy np spotykam sie z Pola i jej Kubus ma 90cm to naprawde widac roznice hehehe :)

No ale 90 cm to dużo ;-)

To znalazlam w necie:
(...) Dziecko po ukończeniu 1 roku życia waży przeciętnie 10,2 kg.
Przyrost wzrostu niemowlęcia wynosi średnio 10 cm w I kwartale, do 4 cm w IV kwartale. Dziecko roczne ma przeciętnie wzrost 76 cm. (...)

Do góry