reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilka ciąż biochemicznych z rzędu.

dokładnie, kiedyś na innej grupie dziewczyna zrobila badania czemu poroniła, wyszło że wit D nie wchłaniała się i cały nadmiar poszedł na dziecko i doszło do poronienia, więc wot D jest bardzo ważna.
Ja przy takich dużych jednostkach które biorę łykam jeszcze olej z wiesiołka ponieważ witamina d wchłania się razem z tłuszczami i jeszcze łykam witaminę k2 mk7. Jednak zamieszkam teraz dawki.

reklama
Moja ginekolog powiedziała, ze przy mega regularnych cyklach jakie mam ( plus owulacja potwierdzana usg ) nie jest to spowodowane niskim poziomem progesteronu. Przy niskim poziomie progesteronu cykle są nieregularne. Ciąże potwierdzone jedynie testami domowymi gdyż mieszkam w UK a tutaj nie wykonuje się takich badań krwi. Za każdym razem spóźniał się okres ponad tydzień co u mnie nigdy nie miało miejsca. Zawsze okres dostawałam jak w zegarku a właśnie po tych biochemicznych okres spóźniał się około tygodnia.
Równie dobrze mogly Ci się wydlużyć cykle 🤔

I do tego pozytywne testy ciążowe?
Nie chce w zaden sposób umniejszać Twoim przeżyciom i temu, co widzialaś, ale wiele testow tu widzialam, ktore według robiącej mialy lekkie kreski, a tak naprawdę były negatywami.

Też musiałabyś być naprawdę ogromną farciarą, zeby zachodzić w każdym cyklu.

Ja bym na Twoim miejscu poszukała lekarza z jakiejś kliniki, opowiedziala mu cała historię i postarała się jednak o badanie bety, żeby zobaczyć, do jakich wartości ta beta rośnie, jeżeli faktycznie rosnie.

Nie chce w zaden sposób umniejszać Twoim przeżyciom i temu, co widzialaś, ale wiele testow tu widzialam, ktore według robiącej mialy lekkie kreski, a tak naprawdę były negatywami.

Też musiałabyś być naprawdę ogromną farciarą, zeby zachodzić w każdym cyklu.

Ja bym na Twoim miejscu poszukała lekarza z jakiejś kliniki, opowiedziala mu cała historię i postarała się jednak o badanie bety, żeby zobaczyć, do jakich wartości ta beta rośnie, jeżeli faktycznie rosnie.
Za kilka miesięcy planuje powrót do polski wiec będziemy działać pod kontem niepłodności jeśli nie uda mi się zajść. Tutaj nie mam co liczyć na pomoc. A oto testy i jakie kreski były widoczne:

Załączniki

• E6881F04-C0DE-4847-BFF3-D399AB4E7793.jpeg
    E6881F04-C0DE-4847-BFF3-D399AB4E7793.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 121
  • E23470EC-9E78-4210-8283-8B2D6CE97949.jpeg
    E23470EC-9E78-4210-8283-8B2D6CE97949.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 116
Najbardziej dokładnym badaniem jest tylko krew .
Tak jak wyżej piszą.
Cykle regularne nie świadczą że progesteron jest ok.
Ja miałam regularne.
A progesteron kiepski
Wyszła tarczyca po 3 miesiącach leczenia jest ok
Progesteron też prawie 16 a był kolo 4 więc kiepsko .
Ogranicza cie kraj w którym mieszkasz bo diagnostykę my mniej więcej robimy też na własną rękę i badamy .

Jak Twoja tarczyca wygląda bo może mieścisz się w normie a wynik powinnien byc mniejszy .Ja miałam ponad 4 i to jest za dużo Najlepiej do 1.5 mieć

Za kilka miesięcy planuje powrót do polski wiec będziemy działać pod kontem niepłodności jeśli nie uda mi się zajść. Tutaj nie mam co liczyć na pomoc. A oto testy i jakie kreski były widoczne:
No widoczne. Ale takie zachodzenie co cykl jest aż dziwne, w sensie mało spotykane.

Ja bym sie w takim razie wstrzymala, poprawiła poziom tej witD i potem w Polsce wznowiła starania. Bo faktycznie w UK jest słabo pod tym wzgledem, a nie bardzo jest sens, zebyś męczyla organizm biochemami.

Jeżeli rzeczywiście miałas tyle biochemów pod rząd, to dobry lekarz powinien zdiagnozować RPL (poronienia nawracające) i zrobić dogłębną diagnostykę (np. kariotypy, histeroskopia, Trombofilia itp).

Miałas badaną betę i progesteron?

Poziom progesteronu nie wpływa na regularność (lub nieregularność) cyklu - totalna bzdura. Pod tym kątem Twój lekarz nie ma racji :)

reklama
Do góry