reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

reklama
No, młoda urosła!!! Ma teraz 72 cm, to jest 13 cm od urodzenia, więc malutko, ale w końcu ruszyła. Przedstawia to się tak:

No i przybrała w 3 tygodnie ok 600 g!!!! Waży teraz 11,160 g:-D:-D:-D Obżartuch jeden:-D

Dzięki Martolinka :-):-)
Kubuś jest duży, już sie duzy urodził bo 4.260 kg i 62 cm :-):-)
a teraz waży 10kg (czyli az tak bardzo duzo nie skoczyla mu waga od urodzenia a sie bałam , ze bedzie Grubaskiem:tak:) ale za to jest baardzo długi, nie wiem ile dokladnie ale jak z Nim bylam ostatnio u lekarza to mowili mi ze wzrost ma dwulatka:tak: a ja mieszkam w Anglii i tutaj dzieci nie mierza (w szpitalu go o dziwo zmierzyli bo im sie strasznie dlugi wydawal:)). Nosi ubranka na 98 cm :)

a ja mieszkam w Anglii i tutaj dzieci nie mierza (w szpitalu go o dziwo zmierzyli bo im sie strasznie dlugi wydawal:)). Nosi ubranka na 98 cm :)
mierza mierza...w szpitalu mierza i waza po porodzie standardowo jak wszedzie, a potem wystarczy isc do ''sure start centre'' , jest ich wiele w kazdym miescie i tam ci zwaza i zmierza dziecko jesli tylko chcesz, mozesz tam tez porozmawiac z health visitor nie trzeba sie umawiac

reklama
Tja.... to moja Gocha 2 tyg temu ważyła 8300 , mierzy niecałe 70 ( pomiar koło 2 tyg temu )...
Ale w porównaniu do drugiej , która waży teraz 10,3 kg i mierzy 85 ( 5.10.2010 pomiar na bilansie dwulatka )... to Gośka jest grubassss :-D:-D
Niestety moje gwazdy będą raczej nikłego wzrostu, bo rodzice mali, dziadkowie też nie mają więcej niż 176 cm.... , chyba że pójdą po chrzestnych :-D:-D

Do góry