reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

My dziś po szczepieniu, ważeniu i mierzeniu:

6,5 msc 8100 g w 1,5 msc przybrał tylko 300 g :( a miara niby 65 cm ale coś źle go zmierzyła bo ubranka Fixoni (a mają numerację podwyższoną) nosi na 74 cm, z polskich firm 80 cm - mierzyliśmy się pierwszy raz a z błedem, może głowkę za wysoko miał położoną, sama nie wiem ;D bo cm był niżej a głowkę do samej góry prosiła podciągnąć, ej te mierzenie....znowu nie wiem ile mierzy!

Zmierzyłam małego ma ok 72-73 cm metodą przyłożyłam głowkę do czegoś twardego stabilnego i odhaczyłam nóżki....jak ta baba go mierzyła............ :/

Będąc z wizytą u wujka Leszka (ginekolog prowadzący moją ciążę ;p) zmierzyliśmy się i zważyliśmy.
Minęło prawie msc od naszej ostatniej miary i wagi:
Prawie 8 msc: 9250 g (w suchym pampku i rampersie) czyli podobno ok. 9200 g7 oraz 72 cm.

Tak jak myślałam miesiąc temu inna pielęgniarka źle go zmierzyła.........bo podała 65 cm... ;/
Skoki wagowe mamy ;D W msc czasu przytyliśmy ponad 1kg. Wcześniej w 1,5 msc 300g, a jeszcze wcześniej w 1 msc 500g.

Ostatnia edycja:
reklama
Moje dziewcze równa do chłopaków - 9280g, a najmłodsza - 7 m-cy 4 dni :|
Ale pocieszam sie, ze startowa miala zacna i dopiero ja podwoiła, a przez ostatni miesiac przybrala 400g wiec tak w sam raz.

eff_k moja miała 9400 jak miała niecałe 6 msc :] chyba 5 msc i 11 dni
na początku maja...
i 80cm wzrostu:tak:

moja kluska tez długasińska, chodzimy w ciuchach na 12 m-cy :D a najwięcej chyba ważą nam polikesy (zaraz wrzuce na foto) hehe :)))
A Vikusia to w ogóle jest kobitka megarozwinięta ruchowo wiec wielkością sie dopasowuje, a z mojej to taki ciapuś jeszcze :)

reklama
A bo to zależy od firmy. Asia nosi spodenki na 2 lata, są w sam raz, a długa jest na nie więcej jak 74 cm. Ale ma tez bluzkę od 0-3m-cy czy body na 92 które są akurat:-D

Do góry