reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

reklama
Poniewaz pielegniarka stwierdzila , ze nasze dziecko to klops :/ Jakos tak krzywo spojrzała jakbym go pasła :)
Lekarka stwierdziła ze jest ok. Kazde dziecko inne a mały przybiera proporcjonalnie

Martolinka, dziewczyny mają rację, olej pielęgniarkę. Każde dziecko jest inne, rozwija się i rośnie w swoim tempie, a to, że czasami dzieci nie mieszczą się w siatkach centylowych, to nie znaczy, że coś jest nie tak.

Przy okazji napiszę, ze też wczoraj ważyłam Bartka - ma 8250 g i 68 cm.

moja córka w 5 miesiącu ważyła 5500g więc w porównaniu do waszych maluszków to kruszynka. długości ma 61cm
dokładnie tak się przedstawia jej waga

Ehhh
My ponownie po ważeniu :dry:
i okazuje sie że od 6maja Sonia znowu przybrała 0,8kg!!!!!!!!!!!!!!!! :no::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( Ja już nie wiem co ja mam robić..
Od 2tyg nie je kleiku, owoc raz dziennie, zero ciasteczek, chrupek itd....
Dobowo zjada 700mlnutramigenu 1owoc i 1obiadek
Najdziwniejsze że jakoś po ciuszkach tego nie widzę....
To jest przecież NIEMOŻLIWE!!!!!
Dziewczynka, 6 miesięcy -Siatki Centylowe - prawidłowy rozwój dziecka
JESTEM ZAŁAMANA i czuję się bezsilna. :-:)-:)-:)-(

moja córka w 5 miesiącu ważyła 5500g więc w porównaniu do waszych maluszków to kruszynka. długości ma 61cm
dokładnie tak się przedstawia jej waga
Sawi, moja Marysia tez nie jest najcięższa. W 5 miesiącu miała niecałe 6200g. I wg mojej siatki centylowej jest w 10 centylu. To jej wykres.

Różnica w obu wykresach jest oblbrzymia. Bo 5500g w 5 miesiącu nawet nie miesci się w mojej skali. Czy twoja siatka uwzględnia może poród przed 37tygodniem? Jezeli tak to nie wiedziałam, ze az takie różnice wystąpują!

Mary a co lekarka na to?ja zobacze teraz w czwartek ile mały przybrał. Chce zobaczyc ile mu na tydzień wychodzi. Kochana a moze nasze dzieci "tak maja " po prostu? przeciez nie bedziesz jej odchudzac, Je normalnie z tego co czytam

Mary ty sie nie przejmuj tak mocno. Widocznie taki urok ma twoja córka. Zacznie raczkowac, pozniej chodzic i juz tak nie bedzie przybierac na wadze. Głowa do góry, lepiej ze ma apetyt niz jakby go nie miała ;-)

reklama
Ehhh
My ponownie po ważeniu :dry:
i okazuje sie że od 6maja Sonia znowu przybrała 0,8kg!!!!!!!!!!!!!!!! :no::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( Ja już nie wiem co ja mam robić..
Od 2tyg nie je kleiku, owoc raz dziennie, zero ciasteczek, chrupek itd....
Dobowo zjada 700mlnutramigenu 1owoc i 1obiadek
Najdziwniejsze że jakoś po ciuszkach tego nie widzę....
To jest przecież NIEMOŻLIWE!!!!!
Dziewczynka, 6 miesięcy -Siatki Centylowe - prawidłowy rozwój dziecka
JESTEM ZAŁAMANA i czuję się bezsilna. :-:)-:)-:)-(
Mary, wprawdzie nie jestem specjalistka... ale z wykresów wynika ze soni również dosyc mocno skoczył wzrost. Uwazam, ze w takim wypadku nie ma sie co martwic, bo przybiera na wadze proporcjonalnie do wzrostu, a to chyba najwazniejsze w takim wypadku. Wazna przeciez jest waga w stosunku do wzrostu... podstawowe wskaźniki BMI o tą zasadę są oparte.

Po 2 - ja bym wolała, zeby moja marysia chetniej jadła i wiecej wazyla. Co chwile sie martwie, ze za mało zjada, za mało waży i ze coś jej , w konsekwencji, musi dolegać.

Do góry