reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

u nas to trzeba sie 2 tygodnie wczesniej zapisac!! a jak tylko wazenie to mozna zadzwonic rano i przed zamknieciem bedzie mozna zwazyc. tragedia, za duzo ludzi w przychoodni, za malo personelu

reklama
Po raz kolejny zyskuję pewnośc ze moja przychodnia jest najlepsza pod słońcem. U dzieci zdrowych - brak kolejek i rejestracji, u dzieci chorych też małe kolejki. Ale u nas ułatwieniem jest to że wizyty u dzieci chorych sa na godzine i nie ma sensu przychodzic szybciej(co robi sztuczny tlok) bo i tak lekarka wywoluje po nazwisku i wczesniej sie w kolejke nie wcisniesz.

u nas też jest na godzine ale zawsze jest obsuwa, więc nawet jak przyjdziesz na czas to i tak czekasz

A więc po ważeniu i mierzeniu.

W ciągu 1,5 miesiąca przybrałyśmy 850g i ważymy równe 9000g.

Martwi mnie tylko wzrost, urosła zaledwie 0,5 cm :-:)-:)-( lekarka mówi żeby się nie martwić, ale ja tam się martwię i to cholernie.

Tu waga na wykresie

Martwi mnie tylko wzrost, urosła zaledwie 0,5 cm :-:)-:)-( lekarka mówi żeby się nie martwić, ale ja tam się martwię i to cholernie.

Tu waga na wykresie

:-) Duża dziewczyna. Nie martw sie wzrostem, dzieci juz zwalniaja;-) Ile ma??

Tu waga na wykresie

Dziunka

Dlaczego się martwisz...? Sonia tez miała taki moment że zwolniła ze wzrostem a później nadrobiła...
Poza tym ja uważam ze ten pomiar wzrostu ma granicę błędu nawet do 2cm

p.s. Przynajmniej Asia nei jest poza siatką tak jak Sonia...
A pokaż siatkę wzrostu...

Nie pokażę bo nie robię. U nas mierzą tylko od głowki do pupki. Ale ciuszki na 68. Więc malutka jest. Poza tym miałam porownanie - czworo dzieci w jej wieku i chodź dużo chudsze to dużo dłuższe.

A do tego zmierzyłam znów Julię i ta podskoczyła w ciągu półtora miesiąca o 4 cm!!! I faktycznie widać to po spodniach, dopiero co kupione a za krótkie. Teraz wiem skąd te bóle nocne nóg. Może Joasia też tak skokowo nagle urośnie?

reklama
Do góry