reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

niuniunia- też mam mięso na wierzchu i co trochę skubie, mam chęć oderwać ten paznokieć bokiem, ale nie da rady za cholere, bo aż mdlenie mnie bierze z bólu w małych się dało, a tu za chiny chyba, że wezme się zapije wódką czy co bo już nie wiem masakra jakaś pierwszy raz tak mam zastanawiam się od czego tak jest.

Nimfii- ja nie narzekam na wypadanie włosów pomimo jednego po drugim rozjaśnianiu łepetyny.., ale jeśli wypadają to i tak normalna rzecz zresztą i tak nie wyłysiejemy w razie czego bo w ciąży włosów na przybyło to i tyle wypaść może.

reklama
andrzelika wiem ze tak to z tymi wlosami jest ;) Chcoc przyznam ze w tej ciazy mi sporo wlosow wypadalko, az sie fryzjerki dziwily jak to mozliwe. Mam nadzieje ze nie beda wypadac tak intensywnie jak po pierwszym porodzie, bo nie mam az tak bujnej fryzury jakby sie wydawalo.

nimfii mnie też w trakcie ciąży wypadały a teraz nie może przez to, że maluszek zabierał nam to co najlepsze, a jak się karmi piersią też przez to lecą włosy jak nie karmisz to dziecko nie wybiera ci witaminek z organizmu włosy też wypdają jak jest ich nadmiar i są ciężkie;) może bierz tabletki falvit mama w razie czego, ja nie biorę , bo jestem leniwa :p ale ponoć są dobre.

No wlasnie, a jak to jest z witaminami? Ja zakupialam jakies, ale nie falvit, tylko takie
Olimp Vita-Min Plus Mama, kapsułki, 30 szt - Portal Dbam o Zdrowie

A czy wy bierzecie jakies witaminy? Albo dodatkowe kwasy Omega? Mnie gin zalecil brac je koniecznie w czasie karmienia piersia. Ale teraz jak jestesmy tez na MM to pewnie maluch uzupelnia rozne braki i z tego mleczka.

ważne żeby jakieś brać, bo jesteśmy osłabine po porodzie dla organizmu to też nowa sytuacja, chudniemy itp czegoś mu brak coś innego z nami się dzieje musi zacząć funkcjonować na nowych obrotach w ciąży się oszczędzałyśmy teraz za to ciągle mamy robote przy maluszkach nie wyspane jesteśmy stres itp wszystko robi swoje.

ja mimo, że w ciąży przytyłam tylko 8 kg, po porodzie schudłam 10 kg, ale mój brzusio odkąd karmię tylko MM i się objadam słodyczami wygląda gdzieś na 4 miesiąc. Ostatnio przymierzyłam przed wyjściem parę sukienek dzianinowych i stwierdziłam, że będę nosić tylko dżinsy :-D a sukienki opchnę na allegro :tak:

Mi włosy strasznie wypadały, więc kupiłam u mojej fryzjerki taką kurację 10 ampułek które się wciera w skórę głowy, jestem po 5 i widzę zdecydowaną różnicę, a one dodatkowo sprawiają, że nowe włoski rosną, polecam firma artego.

Ostatnia edycja:
waga przed ciążą 65 kg ( wciąż dążyłam do 60
pod koniec 85 kg :szok:
dzisiaj 70 kg :tak:

wprawdzie opycham sie troche słodyczami, ale nie jem nic kakaowego ani czekoladowego iec marne te słodycze...
nabiał też b ograniczam bo co rusz mała była wysypana i gazy ją męczyły

jem witaminy, 2 mce miałam feminatal teraz Prenatal
no i kwasy tłuszczowe-na razie olej z wiesiołka bo jeszcze mi zostało (pod koniec ciąży kupiłam 100 kapsułek) jak sie skonczy musze cos nie za drogiego znaleźć

ale moja figura jest koszmarna... przed swietami szukałam sukienki na chrzciny, po 5 godzinach w galerii nie kupiłam nic :no: i ubrałam starą. Patrycja zakupy zniosła dzielnie, dwie pieluchy i dwa karmienia na miejscu w Bonarce :)

raz byłam na basenie, zamierzam to powtarzac

a ja stoje w miejscu cały czas weszłabym w stare spodnie gdyby nie brzuch :/ już bym tak chciała brzuszki robić, ale po cc jeszcze się boję i czasem nawet wydaje mi się, że przy małym nie ma czasu na takie rzeczy, bo jak śpi to ja sprzątam lub odpoczywam, a gdzie siły znaleźć inaczej jest jak dziecko urodzi się latem, bo chodzi się na spacerki i też to dobrze robi dla figurki od wiosny codzień zamierzam chodzić :) a latem nawet pare km, a co tam no i trzeba wziąść się za siebie nie zamierzam później narzekać na swoją figurę i się dołować musimy sobie jakoś dopingować i się zmobilizować.

reklama
właśnie czytałam tak na róznych stonach internetowych ile po cc nie można ćwiczyć brzuszków i przeważnie na każdej zalecają wizyte u lekarza i pytanie o pozwolenie ,bo u każdej kobiety może zezwolić inaczej zależy to od stanu przeważnie jest to od 3miesięcy lub 6 miesięcy... oj to czuje lipe, po po 4 skrobankach macicy i cc chyba mi za szybko nie zezwoli :/ ale tańczyć ponoć można chodzi tylko o brzuch żeby za bardzo nie ćwiczyć, bo jeszcze może coś się rozejść...

Do góry