reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Andrzelika nasze dzieci mają już prawie 2 miesiące więc wytrzymamy jeszcze max i robimy brzuszki;) możemy robić razem bo obydwie po cc;) Współczuję Ci tych skrobanek ale najważniejsze, że się udało;)

reklama
oki zmówimy się od kiedy mamy robić i będziemy sobie tu pisać, czy w damy dzień robiliśmy i ile będziemy się pilnować i dopingować :) tylko pierw musimy spytać lekarza o zgode jak pepsi :) pewnie ważne,że się udało ten flak na brzuchu to nic ważne, że jest maleństwo, ale chciałabym go zbić z brzuchola :p

dziewczyny gratuluję zapału :-) ja mimo że rodziłam SN to też mam flaczka, a ważę 2 kg mniej niż przed ciążą :-(nic z mojej szafy na mnie nie pasuje, nie wiem czy mi się tak mocno kości rozeszły, czy co? powoli zaczynam wymianę garderoby :tak: a na brzuszki jestem za leniwa, w wolnej chwili wolę posprzątać, bo na punkcie porządku mam fioła i jak posprzątam to się relaksuje na kanapie jak mała śpi :-)

andrzelika ty jesteś naprawdę silna kobieta, mimo jak mniemam z nicku młodego wieku życie cię nieźle doświadczyło

Ostatnia edycja:
margo ja tez mialam rozszerzone kosci bioder przedewszystkim, ale wrocilo juz do normy i ubrania pasuja;-) mopze u ciebie tez sie to jeszcze unormuje.

Niuniunia20 ,andrzelika1989
Dziewczyny trzymam za was kciuki..:-)
Kurczę i mi by się przydało brzucha zgubić jeszcze nie mam flaka tylko taki jakby mały ciążowy...ja za to pływam w moich starych ciuchach wszystko dla mnie za szerokie hehhe spodnie na dupie wiszą gdzieś Martyna mi z dupy tłuszcz wyssała :-D

Schudłam 21kg co w ciąży dostałam od małej i dodatkowo prawie 3kg :-) fajnie ale jakby ten brzuch jeszcze był płaski byłoby super...w pracy tyle co ganiałam tyle nerwów waga nie drgneła a tu dziecko dobra sprawa :-D
W ogóle w biodrach zawsze miałam 100cm w ciąży 110cm a teraz..95cm :-)

margo- troszkę to trwało, ale jestem już szczęśliwa wiadomo tamtych rzeczy się nie zapomnie, bo to moja aniołeczki od pierwszych dni były ważne i miałam nadzieję,że nie poronie, ale było inaczej, teraz jest Alanuś kochany synuś przy też ciąży to schizy miałam jak niewiem po takich przejściach ktoś by pomyślał, że wariatką jestem i przeżywam, bo coś mnie zabolało itp, ale tak już jest po takim czymś uraz i zamartwanie się, jestem szczęśliwa, że nie poddałam się i walczyłam o to żeby mieć dziecko, bo były chwile, gdy chciałam się poddać i myślałam kiedyś o adopcji za pare lat, bo wiem, że w tym wieku którym jestem to nie miałabym szans z mężem się starać o adopcje trzeba mieć we dwóch mega dobre zarobki itp.

Mi ten brzuchol to się właśnie zbierał prze te cztery ciąże i dlatego jak szłam do porodu to miałam mega bęben jak na dwojaki lekarze do końca myśleli,że nie będzie to jedno dziecko, ale dwójka, chociaż usg wykazywało syneczka :) mieli czape ci lekarze jak nie wiem :-) wstrętny mam ten brzuch w rozstępach i flaczek, ale jest za to Alanek i to najwspanialsze nic się temu nie równa... Ja powiedziałam, że nic sobie nie kupuje ciuchów nie będę miała w czym chodzić to będę musiała schudnąć, bo wyboru nie będzie...

Ponoć po cc też dłużej ciało dochodzi niż po naturalnym względem sylwetki czytałam właśnie może to i prawda przez to ten brzuch tak nisko jest.

A dziewczyny po cc jak tam wasze blizny? Ładnie wam zszyto brzuszki, ja chwale szycie jest idealne, a blizna coraz mniejsze praktycznie nic nie widać taki cieniutki równy paseczek.

nimfii mam nadzieję, że tak bo trochę łapie doła jak próbuje się ubrać na wyjście elegancko a nic nie pasuje :wściekła/y:
andrzelika ja się zupełnie nie dziwię, że miałaś schiza po takich przejściach, ja miałam i bez nich, bo wolałam dmuchać na zimne, zawsze jak coś mne nie pokoiło to szłam do gina a on rozwiewał moje wątpliwości, bo po to min jest ;-)

reklama
ja właśnie przeczytałam, że szwy po cc te w brzuchu rozpuszczają siędo 4 miesięcy i można czuć czasem ciągniecie przy robieniu brzuszków... ja się boje zacząć robić brzuszki na maksa ciekawe, czy się chociaż uniosę.
A jeszcze przeczytłam, że po cc jest niemożliwy powrót do płaskiego brzucha dziewczyny na innych forach tak pisały i jednej powiedział to gin, to prawda?? Znacie jakieś osoby które miały cc i brzuch wrócił do swoich kształtów. Ponoć to nie możliwe przez przecięcie i zszycie mięśni, ja nie chciałam bardzo cc, ale musiałam i widzę, że miałam racje same negatywy tej cc i ból itp, a nie mówięo brzuchu.

Do góry