reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

reklama
Ja w pierwszej ciąży przytylam 35 kilo, wychodząc ze szpitala, czyli w 3 dobie było już o 15 mniej (byłam potwornie opuchnięta), w drugiej ciąży przytylam 10 kilo, wychodząc ze szpitala po 10 dniach miałam minus 14 kg, teraz obecnie przytylam 23 kilo, niestety biorę sterydy w dużych dawkach z powodu choroby genetycznej wykrytej w poprzedniej ciąży, ale i tak liczę ze szybko to stracę.

Z mojego doswiadczeńa wynika, że zaraz po ciąży łatwo zrzucić przybrane kilogramy, bardziej trzeba na siebie uważać pózniej. Ja po około 2-3 latach od urodzenia Karolci dużo przytylam. Nawet nie wiem kiedy, hormony chyba sie rozregulowaly zupełnie.

Ja planuje karmić 6 mc i potem dieta, bo marzy mi sie waga sprzed pierwszej ciąży :)

Ja tylko 8 kg do tyłu czyli zostało 6 plus nadwaga sprzed ciąży ale odchudzanie zacznę od wiosny.
Nie karmię wiec w ten sposób nie zgubię.

Dziewczyny, na drugi dzień po porodzie, na obchodzie lekarz mi powiedział, że macica tak obkurczona, jakbym w ogóle nie rodziła i rzekł "no nic tylko pani rodzić dzieci", pomyślałam, żebyś wiedział jak to k...wnie boli to byś nie pierdzielił!
Ale rzeczywiśćie brzuch bardzo szybko mi wraca do formy, jeśli chodzi o wagę to mam w tej chwili 5 kg + więcej niż na samym pocz. ciąży
a To brzucho z dziś 6 dni po porodzie - sorry za bajzel z tyłu i majciochy poporodowe:/
Julianna ​Ty też szybciuśko wracasz do formy :)

Załączniki

• DSC_0012.jpg
    DSC_0012.jpg
    54,6 KB · Wyświetleń: 70
  • DSC_0014.jpg
    DSC_0014.jpg
    52,8 KB · Wyświetleń: 68
Gola, niesamowicie wyglądasz, jesteś kolejna po Juliannie, która wpędza mnie w kompleksy. Ja pewnie jakiś czas po porodzie będę się męczyć z tymi dodatkowymi kg :-(

Gola Ty szczuplaku!!! Zabraniam Ci wrzucać tu zdjęcia bo za bardzo zazdroszczę!!!:angry: U mnie basior jak nie wiem:-( Chyba nigdy go nie zgubię... Nie mam w czym chodzić bo w wszystkim jest ten wielki brzuch!!!!!!!!!!

reklama
Do góry