reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Powiem Wam, że jak czytam tą wagę dziewczyn, które już urodziły maleństwa to trochę mnie to mobilizuje i przestaję się bać, że nic nie schudnę po porodzie...

Ja będę miała mega wyzwanie... Bo ważę 94 kg (a nawet na tyle nie wyglądam, wyglądam z moim wielkim brzuchem na góra 80kg). Przytyłam 16 kg do 37tc ale wydaje mi się, że teraz przytyłam z kg więc dodam sobie ten kg czyli no 17 kg przytyłam do 38tc. Przed ciążą ważyłam 78kg (wszystko przez tą chorą tarczycę bo zanim mnie nie zaatakowała ważyłam 58-63 kg max). Mam nadzieję, że po ciąży wrócę chociaż do tych 70kg żeby się lepiej czuć ale mam zamiar walczyć ze sobą ile tylko wejdzie i od stycznia biegać na aerobic i siłownię więc może się uda mi wrócić do tego co było. Wiem, że nie od razu Rzym zbudowano więc od razu tak swojego celu nie zrealizuję ale myślę, że do wakacji uda się;)
Ważne żeby nie podjadać między posiłkami ;)

reklama
Ja przed ciążą: 58kg
Przed porodem: 70kg
Po porodzie: 63kg
12 dni po porodzie (karmiąc piersią): 59kg

Więc jeszcze 1kg i mama wagę wyjściową. Obawiam się jednak, że będę chudła dalej - mała Głodomorra ze mnie jeszcze wyciągnie pare kilo:crazy:
Super kochana lecisz z wagą :)
onanana szybciutko też tych kg ubywa, jednak to prawda, że z chwilą urodzenia dzidzi kg od razu sporo ubywa:)

Ja przytyłam w ciązy 16 kg.
waga wyjściowa 58 kg, jeszcze w poniedziałek było 74 kg,a dzisiaj 4 dni po porodzie 65 kg.
Jeszcze 7, a najlepiej by było 10 kg zrzucić:tak:.
Myslę,ze karmieniem trochę zrzucę,chociaż jedzenia nie ograniczam,ale odżywiam się racjonalnie a ze słodyczy tylko biszkopty. W sumie to nie mam dużego apetytu,więc jest dobrze:tak:

Wczoraj rozmawiałam kolegą, i pokazywał mi i mojemu zdjęcia jak jego kobitka była w ciąży. Powiem Wam ona wysoka nie jest. Jej zawsze była 60kg, a w ciąży utyła prawie do 100kg! Na tych zdjęciach wyglądała jak mały hipopotam ;) a teraz znowu jest zgrabną babką. Wiec głowy do góry :) te nasze naście kg wiecej to nic :D

Jak nie schudnę po porodzie przez zimę, a wiem że będzie trudno to na wiosne zaczynam po dietę z zupą kapuścianą( Mam do zrzutu z wagą od ciąży i z przed niej ok 22 kg- no zależy ile stracę po urodzeniu na dzień dobry)dzięki niej zawsze udaje mi się na lato spaść ok 10 kg bez zbytnich wyrzeczeń, a jak jeszcze poćwiczę to będzie ok. Sprzęt (orbitek i rowerek) czekają

A ja tak w gruncie rzeczy to +14kg....ale to w granicach przyzwoitości;-), nie planuję żadnej diety żeby wrócić do wcześniejszej wagi, po prostu zdrowe odżywianie.A później może jakiś basen z maluszkiem(chociaż ja pływać nie potrafię;))) ale mały niech się przyzwyczaja do wody, no i może jakieś ćwiczenia na siłowni-jak będzie mi się chciało...

ja nie zamierzam się odchudzać tylko zdrowo odżywiać, chcę karmić maluszka piersią jak najdłużej a wtedy nie można robić drastycznej diety ani ćwiczeń, bo pokarm zanika

reklama
nie ma się co przejmować wagą póki co ;-),mi po pierwszym porodzie uciekło od razu 10kg a potem stopniowo znikało jeszcze po trochę i pół roku później miałam 3 kg mniej niż przed ciążą a nie karmiłam piersią bo nie miałam pokarmu :-( , dlatego liczę że tym razem będzie jeszcze lepiej :tak:

Do góry