reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

reklama
Ja w ciąży przybrałam 7 kg, przez problemy zdrowotne, prze pierwsze 6 miesięcy traciłam na wadze. W 10 dniu po porodzie jestem 9 kg do tyłu, więc mniej niż przed ciążą. Po 4 dniach miałam 7 kg na minusie.

Dziewczyny, ja przytyłam równe 10kg w ciąży, w tej chwili mam -6 kg mniej, i w dalszym ciągu +4 kg więcej niż na pocz. ciąży, ale włażę we wszystkie ciuchy sprzed ciąży (oprócz jednych gaci, ale one od początku były przyciasnawe) i jestem na plus zaskoczona bo brzuchol z każdym dniem coraz mniejszy:-D Także dziewczyny, najszybciej się wraca do formy po prostu przy dziecku :)
Dziś zrobiłam foto : 9 dni po porodzie - podobno tylko po pierwszej ciąży macica się tak szybko obkurcza, zobaczymy przy drugim (ja chyba przez spadek tych hormonów nie wiem co piszę;0)

Załączniki

• DSC_0013.jpg
    DSC_0013.jpg
    53,9 KB · Wyświetleń: 65
  • DSC_0014.jpg
    DSC_0014.jpg
    48,3 KB · Wyświetleń: 68
  • DSC_0015.jpg
    DSC_0015.jpg
    64,9 KB · Wyświetleń: 67
Gola wow!!! Bardzo Ci zazdroszczę!! Ja mam nadal duuuużo na plusie ale przybrałam 22 kg więc trudno żeby tak szybko to zrzuciła:-( Marzę o tym zeby wejść w jakieś ciuchy sprzed....

onanana nawet się nie obejrzysz, a kg będą uciekać :), z resztą największe szczęście mamy ze sobą!
Po mojej ospie, lekach, Bogu dziękuję tylko za zdrowe dziecko! A u mnie to już genetyczne, że wpierniczam wszystko całe życie i nie mogę przytyć (nio w ciąży to siem udało ;)

Gola TY to laska jesteś !!!zazdroszczę CI bardzo!!
Ja byłam +14 teraz po 2 tygodniach -9 jeszcze te 3 kg, ale najgorsze jest to, że na razie zostało na brzuchu i nie bardzo mogę się dopiąć w spodnie sprzed ciąży (a szczupła nie byłam) wszędzie w nie wchodzę, ale w brzuchu zong. Dobrze ,że mam takie jedne co chodziłam w nich do 14 tygodnia w nie wchodzę, bo nie chcę popylać w dresach do ludzi nie lubię tego.

Gola - super wyglądasz! :happy::happy: U mnie było 16 kg na plusie i zeszło 6... :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zostało 10, a tak naprawdę 14, bo chciałabym też zrzucić te 4 nadprogramowe, które miałam przed ciążą... No, ale po CC może chyba być ciężkawo... :-(

reklama
onanana to jestesmy dalej razem;-)Mi tez jeszcze duzo zostało i w zadne spodnie sie nie mieszcze:-(
W ciazy przytyłam 24kg, dzis jest 2 tyg. i 3 dni i 11 kg jeszcze do zrzucenia:baffled: No ale fakt, ze z dnia na dzien waga spada.
A jak to wyglada u Ciebie?

Do góry