reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

reklama
ja mam obecnie 17 kg na plusie. Zostało do porodu nie wiele, zobaczymy jak to bedzie po wszystkim. ;-) Tak teoretycznie odjąć wagę dzidziusia jakies 3200 ( z tego co lekarka mowila, chociaz wiadomo ze ta waga to tylko pi razy drzwi) i wody płodowe... zobaczymy ile zostanie :p

A ja kochane dzisiaj przed śniadaniem, po kąpieli wskoczyłam na wagę a tam 56 kg ;) jeszcze z 3-4 kg i będę zadowolona ;)

heh... u mnie porażka:-(
w ciąży przytyłam 22 kg... doszłam do wagi uwaga!!!!!!!! 80 kg:szok::szok:
Po porodzie 74,5 kg... dziś rano 69... do mojej wagi z którą się dobrze czuję muszę zrzucić jeszcze jakąś dyszkę..

heh, u mnie +15 w 37 tyg, nie jest źle bo poprzednio było ponad +30 ale 3 dni po porodzie już -12 :szok: jednak do swojej wagi nie wróciłam i dlatego teraz zaraz po porodzie biorę się ostro za siebie! Moja wymarzona waga to max 60 (bo jestem wysoka).

Ja przed ciążą: 58kg
Przed porodem: 70kg
Po porodzie: 63kg
12 dni po porodzie (karmiąc piersią): 59kg

Więc jeszcze 1kg i mama wagę wyjściową. Obawiam się jednak, że będę chudła dalej - mała Głodomorra ze mnie jeszcze wyciągnie pare kilo:crazy:

reklama
ja tam przytyłam już z 22 kg napewno czyli waże gdzieś około 83kg chciałabym po porodzie ważyć co najmniej 63kg, bo z taką wagą nie wyglądałam źle przy moim wzroście i figurze.

Do góry