reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Kasiente, z moich doświadczeń z patologii to z jedzeniem jest tak. Dają chleb razowy, który starcza na drugie śniadanie (ten ze śniadania, bo są 4 kromki) i na kolację przed snem (są 4 kromki na pierwszą kolację). Warzyw jesł mało więc warto mieć pomidora, ogórki itp. Owoców brak więc warto mieć. Są 3 posiłki plus czasem podwieczorek. Na obiad dojadać nie trzeba, bo jest na 6 wymienników. Na śniadanie i kolację trzeba coś dojeść, bo zwykle są na 2 wymienniki. Podwieczorek na 1ww. Ja miałam jogurty, serki, owoce, warzywa i soki i tym dojadałam. Poza tym razowe krakersy. Lodówka jest dostępna.
a tak tak, to ja wiem mniej wiecej jakie tam zarlo daja;) na pewno sie zaopatrze w swoje owocki i warzywa:) no i bedzie gites:)

reklama
Jakimś cudem przytyłam jeszcze 1,5kg przez ostatnie 3 tygodnie :sorry2: a tak to wczesniej kilka miesiecy trzymala wage ok 60kg.

No wiec na dzis dzien mam 61,5kg. To tyle co na koncówce ciazy z Maćkiem ;-)

Zapewne na to tycie miał wpływ wiczy apetyt jaki mnie ostatnio dopadl i to ze pozwalalam sobie na menu typu frytki i pizza, ale chce pokorzystac póki moge, bo po porodzie to fast foody odstawie.

nimfii ja czekam z utęsknieniem już tydzień. Mam juz chyba wszystkie możliwe objawy i nic:wściekła/y: Tak więc tą wagą też się nie napalam;-)

reklama
Ja dziś wlazłam na wagę i okazało się,że ważę tyle samo co mój tatuś;-) 65-letni. Uśmialiśmy się, ale dziadek się cieszy i mówi mi: jedz córcia, jedz, żeby Zośka duża i zdrowa się urodziła. Nooo zdrowa to się zgadzam, ale z tym rozmiarem to bym nie przesadzała:szok: nie chciała bym kolosika urodzić. Ważymy więc: 70kg, czyli 12+

Do góry