reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

dziewczyny ja mam na razie 12,5 na +, a cellulit no coz wydaje mi sie ze sie poglebil. Nigdy nie mialam nieskazitelnie gladziutkiej skory,ale teraz to lekka przesada, nie moge patrzec na swoj tylek i uda:angry:

reklama
dziewczyny, utknelam z waga. na poczatku maja stanelam na poziomie 57 kg i dalej ani rusz. czyli caly trzeci trymestr jade na tym samym poziomie. moj gino mowi, ze mam sie nie martwic, bo dotychczas przytylam w normie (12 kg) i najwyrazniej moj organizm czerpie teraz z zapasow zgormadzonych na poczatku ciazy. ktoras z was tez tak ma, albo slyszala o czyms takim?

W moim przypadku było tak ze do 20 tygodnia schudłam 4 kg a teraz cos sie poprawiło bo waze 1,5 kg wiecej niz przed ciaza. Jednak wydaje mi sie to troche mało w 24 tyg ciazy, nie sadzicie???

no malo malo, ale skoro ciaza rozwija sie prawidlowo, to tez chyba nie masz sie co zbytnio tym przejowac. a twoj gino co na to?

Ja zaczynam 3trymestr z 11kg na plusie... wogołe maj pobił wszelkie rekordy bo od początku ciąży do początkumaja przytyłam tyle co przez cały maj... Masakra, a miałam nadzieje że zmieszcze sie w 15kg, bo tak ładnie szło od początku ciąży... A co do C to u mnie też jest masakra na udach i pupie... poprostu szok... Już chyba nie ubiore nigdy kruciutkiej mini...:wściekła/y:

24 tydzień +7kg - rapotowanie tutaj trzyma mój apetyt w ryzach.
Chociaż ostatnio to tak mnie do słodkiego ciągnie, że nie wiem co.
I tak czuję się już taka straaaasznie wielka :no:

Dori79 Mój lekarz stwierdził ze ciaza mi nie sluzy i chciał mnie umiescic w szpitalu ale najpierw przepisał witaminy na apetyt NIE DZIAŁAJĄ. waga plodu jest podrecznikowa i tylko to uratowalo mnie przed szpitalem

Niestety dziewczyny, ale wagi w ciąży chyba nie da się do końca przewidzieć. Ja myślałam,że nie przytyje więcej niż 15 kg ( w 7 mies ważyłam tylko 6 kg więcej). Teraz jestem w 9 mies i ważę już 17 kg więcej, to średnio 1kg na tydzień. Lekarz twierdzi, że dużo, ale co poradzić, dużo nie jem, a jedyną zachcianką jest arbuz, którego mogę "wcinać" na okrągło. Mam tylko nadzieję, że nie będzie trudno zrzucić tego balastu po porodzie, i tego wam też życzę.
Zresztą co tam kilogramy najważniejsze że z dzieckiem jest wszystko ok.

reklama
Natalia, jak dziecko przybiera to nie ma się czym martwić. Ja widzisz w którym tygodniu, a waga w stosunku do sprzed ciąży to 1 kg na MINUS. Byłam już schudnięta o 7 kg więc można powiedzieć że nadrabiam. A dziecko nawet więcej ma niż książkowo. :happy2:
Moja kuzynka w ciąży przytyła 32 kg i zrzuciła do zera w dwa lata.
Nie ma co się kg martwić :happy2:

Do góry