reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

reklama
Hej, jestem tutaj nowa na forum, jestem obecnie w 13tc i załamana jestem swoją wagą.
niestety w ciążę zaszłam z duzą nadwagą dobrych 20 kg (88-89 kg przy 174 cm), na początku tego roku schudłam trochę (z 94,5 do 87 kg) i to co schudłam szybko nadrobiłam bo w pierwszych 2 tyg. mialam taki apetyt ze waga szybko pokazała 92 kg.. i tak stała kilka tyg. ale w ost. tygodniu skoczyła mi do 93-93,5 kg.. czyli w sumie mam dobre 5 kg na plusie juz.. masakra.. czuję się i wyglądam jak wielorybek :(
i nie wiem juz co robić zeby waga tak szybko nie rosła.. załozyłam sobie ze nie przekroczę 100 kg.. ale wątpię czy mi się to uda :(
pozdrawiam

Witam
Ja w obu moich ciazach przytylam po prawie 30 kg ale po ciazy szybko zgubilam ,tak wiec nie martwcie sie na zapas napewno wrocicie do formy z przed ciazy,teraz cieszcie sie swoimi brzuszkami i jedzcie bez zadnych wyrzutow sumienia(oczywiscie w granicach rozsadku)
brzuszek maly czy duzy nie swiadczy o tym czy dziecko bedzie duze czy male ,moja znajoma miala pileczke kazdy mowil ze bedzie miala male dziecko a syn sie urodzil ponad 4 kg
Zycze przyszlym mamusiom duzo zdrowka iszczesliwego rozwiazania:tak::-)

Witam :-)
Nie mam doswiadcznia w ciążowym przybieraniu na wadze. To moja pierwsza (wyczekana wiele lat) ciąza. Jestem w 16 tyg. Startowałam z 68 kg (przy wzroście 175cm) Teraz ważę 70-70,5kg. Jem raczej normalnie, bez szczególnych zachcianek i chyba troche mniej niz przed ciążą. Jakoś apetyt mi sie lekko skurczył - narazie. Co będzie dalej, zobaczymy. Najwazniejsze zeby dziecko było zdrowe. A z kilogramami wierze, że jakos sobie poradzę.:happy:
Pozdrawiam.

Nebula jak to zrobilam? Dzisiaj sama sie nad tym zastanawiam , ale wiem ze nie ja jedyna przytylam 30 kg w ciazy. Przytyc latwo ... cale szczescie udalo mi sie szybko zrzucic!!
Tylko teraz sie boje bo to druga ciaza

Ja w pierwszej ciazy przytyłam 13 kg.....Po porodzie ubyło 5 kg :sorry2:
A potem długo, długo nic..........Udało sie jeszcze troszke zrzucic, ale nie wiele....
Reasumujac - nie udało mi sie wrocic do wagi sprzed ciazy, mimo duzych wyrzeczen, odstawienia slodyczy itp.....waga skakala, ale uogolniajac i tak zostalo 4 kg......

A w obecnej ciazy poki co 2,5 kg na plus.....mysle ze na koniec bedzie podobnie jak poprzednio.........Byle tylko potem udalo sie zrzucic ;-)

aneta23 a ktory to u ciebie tydzien, ze dopiero 2,5 kg? Ja jak narazie przytylam ok 12 kg mam 36 tc. dziwne jest tylko to ze w 9dni temu wazylam 65 kg teraz 62kg. troche to dziwne niepamietam zebym w poprzedniej ciazy chudla pod koniec

CZARNULKA - u mnie jak na suwaczku ;-) 13 tydzien 4 dzien, wiec w zasadzie nie dlugo......a na poczatku wiadomo mdlosci, wymioty to i przybieranie na wadze wolniejsze ;-) Do tego moj roczny energiczny szkarb :-p

Witam,

ja w ciąży od początku do końca przytyłam 19 kg, a mało ich nie miałam już na starcie (175cm/78kg). Tak więc w dniu porodu ważyłam blisko 98 kg. W 6 tygodni po urodzeniu Małej waga pokazała punkt wyjścia czyli 78kg. Obecnie jestem na 75 kg no i mam nadzieję jeszcze troszkę schudnąć. Udało się bez zbędnego wysiłku pozbyć ciążowej wagi, także chyba tym nie trzeba się tak bardzo przejmować.
Pozdrawiam.

reklama
Do góry