reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Hej dziewczyny ja jestem 15 tydz i 5 kg do przodu:):)( wszystko byloby ok, gdyby nie fakt, ze wszyscy to komentują i dołuję sie tym nie potrzebnie, zamiast odstajacego brzuszka mam "opone" dookola bioder i wielkie piersi a jestem niska, wiec naprawde smiesznie wygladam:)( mowia, ze tyje dookola , wiec to chyba na dziewczynke - to jedyne co mnie pociesza, bo ponoc na chlopca wywala tylko brzuszek do przodu???, ale nie jest to regula oczywiscie, najwazniejsze aby skarbek byl zdrowy:):)

Musimy jakos przezwyciezyc nasze ciazowe komleksy, razem razniej ,a powiem szczerze,. ze po przeczytaniu Waszych postow jest mi o wiele lepiej, dzieki, ze jesteście:):)

reklama
Kankyia - bo to taki pierwszy etap tycia. Na początku jest taka okropna oponka, raczej u każdego. U mnie chłopak i nie tyłam, tylko 5 kg schudłam w I trymestrze, a i tak wielka oponka była.. potem się ładnie przepoczwarza w brzusio :-)

Kasiu nie odbieraj mi nadzieji na dziewczynke:):) zartuje:):) skoro to pierwszy etap tycia to nic nie pozostaje innego jak czekac na nastepne:):)buuuuuuuu...:):)
pozdrawiam

KANKIYA ja tez na poczatku mialam tylko oponke. brzuszek zacząl mi sie uwidaczniac dopiero w 22 tyg teraz leci mi 25 i mam 4 kg na plusie, jestem niska bo tylko 157cm duze piersi i mini brzuszek +oponka bo mi sie "rozlalo" na boczki. a akurat w czoraj sie dowiedziałam że nosze synka w brzuszku...a tak bardzo liczylam na dziewczynke...no ale cóż. tak najwidoczniej miało być:)

Kilka dni temu mąż powiedział, że widać iż już ciąża się powiększa w tali oczywiście w bioderkach i udach. Jestem w 11 tyg i nic dziwnego, że już widać:) Ale postanowiłam zadbać o to i z konsultacją u lekarza zaczęłam ćwiczyć , ćwiczenia dla ciężarnych, jeździć na rowerku stacjonarnym na najniższym biegu powolutku i dla relaksu i spacery po lesie, które uwielbiam. w ten sposób przygotowuję ciało do porodu i mam nadzieję , że po porodzie łatwiej mi będzie zrzucić kilogramy:) Po za tym ruch to zdrowie!
do tego jedz zdrowo i pewnie wszystko się poukłada:)

Ja zanim zaszłam w ciąże ważyłam 64 kg (172 cm wzrostu) jak już byłam w ciąży waga mi spadła do 54 kg i tak było do 6 miesiąca ciąży a przez trzy miesiące przytyłam do 74 kg. Jestem 7 miesięcy po porodzie i na chwilę obecną ważę 65kg i czuję się z tym o wiele lepiej niż z wagą którą miałam przed oraz podczas ciąży (po mimo tego że jestem troszkę nabita ;-)). Pozdrowienia dla ciebie i się wagą nie przejmuj jak ktoś chce to nad nią zapanuje :)

Hej jestem w 19 tygodniu i po mnie dalej nie widać ciąży:-D podobnie jak u natki:tak:nikt mi nie wierzy, mówią że jak zobaczą brzuch to uwierzą....

A ja oczywiście go oczekuje...na razie wygladam jakbym uhodowala soebie małe sadełko:-D

reklama
No to jeszcze ja się dopisuje. Waga wyjściowa 57 kg przy wzroście 165 cm a teraz 24 tydzień i 4,5 kg na plusie czyli 61,5 kg. Zobaczymy ile mi przybędzie do końca. Niestety nie mogę nawet ćwiczyć, ani na basen chodzić, ani spacerki, bo mam rygor łóżkowy od miesiąca i leżę plackiem. Staram się nie objadać bo wiadomo... jak się leży to organizm potrzebuje zdecydowanie mniej energii. Więc zwracam uwagę na to co jem, żeby było zdrowo i wartościowo a niekoniecznie kalorycznie. bardzo brakuje mi ruchu i aktywnego spędzania czasu, ale w końcu maleństwo najważniejsze :)
:-)

Do góry