reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Jestem juz na finiszu - 37 tydzien z zaczynajacym sie rozwarciem.
Przytylam 16 kg, przy czym mam ostatnio wrażenie, ze jakos wysmuklalam, hihi. Wygladam nie najgorzej, ale jak zerkne na zdjecia z zeszlych wakacji, to nie wierze, ze bylam kiedys TAK szczupla :D
Waga najdrastyczniej przybywala mi w 2. trymestrze, 3. byl pod tym wzgledem bardzo spokojny.
Zycze nam wszystkim szybkiego ubytku kilogramowego. ;-), ale przede wszystkim tlusciutkich, zdrowiutkich noworodkow.

reklama
A ja z moja Lenusia przytylam 25 kg, nie mam rozstepow, a cale 25 kg zrzucilam w ciagu miesiaca nie robiac nic :-D teraz Lenka ma juz 20 miesiecy i ciagle za nia ganiam przez co jeszcze zrzucilam kilka kg :tak:

Witam! Ja też sobie ładnie przytyłam:-) prawie 30 kg. Ale to dlatego,że przed ciążą ważyłąm jedynie 42 kg przy wzroście 167cm. Jestem 3 tyg. po porodzie a waga jakoś nie chce za szybko zjeżdżać w dół:-) teraz ważę 57 kg ale ja się cieszę że przytyłam.Zawsze chciałam przytyć i wreszcie się udało:blink: Mąż też jest z tego powodu zadowolony.I dzidzia zdrowa ale wiecznie by jadła:tak:Może dlatego że ja jadłam na okrągło

czesc wszystkim ja jestem w 14 tygodniu fakt ze mam 182wzrostu ale to ze przytylam tylko 1kg od poczatku ciazy troche mnie martwi ale lekarz twierdzi ze wszystko jest o.k:blink:

Ja przytyłam 11,5 kg, jestem 3 miesiące po porodzie i schudłam już 15 kg, ale mój Syneczek ciągle siedzi przy cycu. Rozstępów w ciąży nie miałam, ale codziennie smarowałam brzuszek oliwką bambino, po porodzie też mi się rozstępy nie pojawiły.
317c34fd13e94b685e740598a56c787c.png

Kobitki jak milo posluchac ze to mozna zrzucic :tak::tak::tak:...Ja jestem w 32 tyg i mam 15kg na plusie - wszystko w biodrach i pupci:wściekła/y: Rozstepow poki co nie widac...ale za to celulit na maksa!!!!
Po porodzie mam nadzije ze bede miala trochu sily aby to zwalczyc:-):-)...Poki co dzidzia najwazniejsza:-)

reklama
Witam! przed ciążą ważyłam 41,5kg doszłam do 68kg a teraz miesiąc po porodzie waże 57kg. Wiele nie zrzuciłam ale bardzo się z tego cieszę bo przedttem przy wzroście 167cm wyglądałam jak patyk. No a teraz jest się do czego przytulić:-)

Do góry