reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Prze ciążą ważyłam 46 kilo- w ciąży osiągnęłam wagę 70 kilo, więc wychodzi że przytyłam 24 kilo, z czego po czterech latach od porodu zostało mi 10 kilo :happy2: i jestem z tego zadowolona, ponieważ zanim zaszłam w ciążę byłam po prostu "sucha".

reklama
ja przytyłam 11 kilo, podobno do 12 kilo to norma, łatwo zrzuciłam, a teraz kiedy siedzę 3 miesiące w domu wyglądam jak beczka, czuje się strasznie ciężka a naprawdę kontroluję się z jedzeniem

Witajcie!
Jestem w 25 tyg. i rosne! ;-)Urosłam już jakieś 7 kg i posuwam się w rośnieciu jakiś kg co 2 tyg. Patrze tylko ile już mam rozstępów. :baffled: Pozdawiam wszystkie grubaski!

Przez całą ciążę przytyłam 20 kilogramów:szok:, chyba z powodu obżerania się słodyczmi:rofl2:, po porodzie od razu ubyło mi 7 kilo, a po 6 miesiącach od porodu nie został mi nawet jeden kilogramik nadwagi, ważę mniej niż przed ciążą:happy2:

zazdroszczę Agnes zazdroszczę...ale ja jakeś 6-7kg więcej niż ty przytyłam...chudłam szybko ale teraz nagle zaczęłam tyć...z obżarstwa oczywiście:-), ale w ciąży zjadałam wszystko na co miałam apetyt i nie żałuję. teraz mam 6kg nadwagi no i tzeba będzie przywitać jabłka, jogurty i pieczywko wasa...ale w ciąży wase never!:-);-)

Hej:-)
dziewczyny ja przytylam 21 kilo i jakos sie nie martiwe, że nie zgubie tych kilogramów tylko, że nie pozbede sie tych koszmarnych rozstepow na nogach(sa straszne) a juz mi sie nie chce ich masowac balsamowac itp. tymbardziej,że mysle o zblizajacym sie porodzie ...
pozdrawiam;-)

hej
Natalia ja przytyłam w ciąży 25 kilo i całą ciąże nie miała rozstępów dostałam ich w czasie porodu kiedy to położna i lekarz wypchnęli ze mnie synka poza tym rodziłam na oksytocynie a tu też wszystko idzie szybciej....

Hej
ja narazie nie mam rozstepów na brzuchu ale boje sie, że jak synek wyjdzie to mi sie pojawia na brzuchu równiez a wtedy to juz totalna załamka:sorry:
pozdrawiam

reklama
Mnie najbardzie denerwuje to, że własnie nie uzywałam sobie z jedzieniem(tzn nie jadłam dużo a nawet mniej niz przed ciążą) i duzo przytyłam i te rozstepy...ach szkoda gadać:-(
pozdrawiam

Do góry