reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Moje kochane, tą wagą to się tak nie martwcie, ja w ciąży przytyłam o zgrozo 23 kg, a przyznaje, że słodyczy wogólnie nie jadłam, bo mnie po nich mdliło i ogólnie nie opychałam się przesadnie, poprostu chyba wszystko co zjadałam szło we mnie! Dobiłam w końcówce do wagi męża->83 kg! Po 3 miesiącach po porodzie miałam już tylko 2 kg więcej niż przed ciążą, a teraz mam 1 mniej niż przed ciążą ->59kg. Wszystko da się zrzucic, potrzeba tylko trochę samozaparcia :). Umnie też w tej wadze było sporo zatrzymanej w organiźmie wody.

reklama
Nie wiem czy już pisałam ale w ciąży jakieś 26kg, a obecnie zostało mi do zrzucenia "jedynie" 5kg do wagi sprzed ciąży...wystarczy mieć absorbujące dziecię i nawet nie trzeba piersią karmić żeby schudnąć:-):-D

:-)Witajcie dziewczyny
ile przytylyscie w ciazy?? ja teraz wkraczam w 29 tydzien a juz przytylam 4 kg.
Jak to jest u was??

To zalezy też od apetytu i od tego ile się ważyło przed ciążą. Ja ważyłam 52-53 kg (przy 171 cm), więc niedużo. Przytyłam do 70 kg. Po porodzie ważyłam ok 65 kg, przez pierwsze tygodnie schudłam do 60 i taka waga mi się utrzymywała (na zimę nawet trochę przytyłam) przez cały okres karmienia, bo miałam ogromny apetyt. Jak przestałam karmić to niemal natychmiast (kwestia może 3 mies) schudłam z ok 62 do 55 kg. Nie stosowałam diety tylko jadłam normalnie, tyle co powinnam. A moje dziecko od początku było bardzo absorbujące, mało spało, nie chciało się samo bawić i lubiło być noszone. A na dodatek było bardzo aktywne, bo w wieku 7 mies zaczęło raczkować i wstawać przy meblach:tak:

dzisiaj rozpoczął się 25tc a na plusie mam już 18kg :szok: więc niunia chuderlaczek z Ciebie ;-)

reklama
Do góry