reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

reklama
Witam. Pierwsza ciąza przytyłam 13kg (z 68 do 81), po porodzie odrazu 7 kg mniej, później stopniowo do 65 kg. Teraz jestem w 38 tygodniu ciązy i przytyłam 8.5 kg czyli ważę 73.5. Bardzo się cieszę bo to o wiele mniej niż przy pierwszej ciązy, łatwiej będzie zrzucić:-)

ja przed ciaza wazylam 67 a teraz waze 80kg wiec tez nie tak duzo zoabczymy ja pojdzie po ciazy ile spadniemy z wagi boje sie zrzucania tych zbednych kiloskow fajnie by bylo gdyby maciezynstwo posluzylo do spalenia tych paru kiloskow z sprzed ciazy!!:happy:

Nie widzę tu podobnego wątku, a sprawa ewentualnego przytycia spędza mi sen z powiek.
Już teraz nie jestem malutką dziewczynką, tzn. niby mi się fałdami tłuszczyk nie wylewa, ale kobity 180/80 do filigranowych zaliczyć nijak nie można ;-)

Jak to jest dziewczęta z Waszego doświadczenia? Czy w ciąży trzeba utyć? Nie chodzi mi tu o kilogramy zawdzięczane maluszkowi, wodom płodowym, itd. Chodzi mi o zwykły tłuszcz :baffled: Czy to zależy od tego co i ile się je, czy też można przytyć ot tak, po prostu, jakie są Wasze doświadczenia.

Ja ostatnio dochrapałam się dodatkowych 10 kg i jakoś wizja zwiększenia objętości jeszcze bardziej mnie przeraża :-(

lekarze mowia zeby przytyc w sumie 8-10 kg. Czesto kwestia tycia lezy w genach. Ja niestety za bardzo sobie pozwolilam przytyc i w sumie przytylam jakies 20 kg, czego bardzo zaluje...poprostu mialam za malo ruchu no i jedzenie niezbyt odpowiednie...za duzo ciastek...:/ teraz 4 miesiace po porodzie jeszcze walcze ze zbednymi kg...dopiero polowe zrzucilam...
jak jeszcze raz bede w ciazy to bede bardziej uwazac na wage i na to zeby sie ruszac...

Pozdrawiam

8-10 kg to efekt ciazy, reszta to efekt przejadania sie...u mnie az 10 kg to efekt przejadania sie. Przytylam 20 kg, 10 kg mniej zaraz po porodzie ale 10 kg zostalo i teraz walcze...

reklama
ja sie ie objadam a juz mam 6,5 kg do przodu:tak: chcialabym przytyc tylko 10kg ale moja lekarka m owi ze to troche malo ze 11-12 jest ok:szok: troche mnie to przeraza bo nigdy nawet 3 kg nie przytylam a tu az tyle ,no ale dla dobra maluszka trzeba!!!:-)

Do góry