reklama
monexa72
Mam grudniowa'06 Wdrożona(y)
Witam. Pierwsza ciąza przytyłam 13kg (z 68 do 81), po porodzie odrazu 7 kg mniej, później stopniowo do 65 kg. Teraz jestem w 38 tygodniu ciązy i przytyłam 8.5 kg czyli ważę 73.5. Bardzo się cieszę bo to o wiele mniej niż przy pierwszej ciązy, łatwiej będzie zrzucić:-)
ja przed ciaza wazylam 67 a teraz waze 80kg wiec tez nie tak duzo zoabczymy ja pojdzie po ciazy ile spadniemy z wagi boje sie zrzucania tych zbednych kiloskow fajnie by bylo gdyby maciezynstwo posluzylo do spalenia tych paru kiloskow z sprzed ciazy!!
monexa72
Mam grudniowa'06 Wdrożona(y)
Lucyann na pewno szybko zrzucisz zwłaszcza jesli będziesz karmić:-)
sugar_and_spice
matka Króla
Nie widzę tu podobnego wątku, a sprawa ewentualnego przytycia spędza mi sen z powiek.
Już teraz nie jestem malutką dziewczynką, tzn. niby mi się fałdami tłuszczyk nie wylewa, ale kobity 180/80 do filigranowych zaliczyć nijak nie można ;-)
Jak to jest dziewczęta z Waszego doświadczenia? Czy w ciąży trzeba utyć? Nie chodzi mi tu o kilogramy zawdzięczane maluszkowi, wodom płodowym, itd. Chodzi mi o zwykły tłuszcz Czy to zależy od tego co i ile się je, czy też można przytyć ot tak, po prostu, jakie są Wasze doświadczenia.
Ja ostatnio dochrapałam się dodatkowych 10 kg i jakoś wizja zwiększenia objętości jeszcze bardziej mnie przeraża :-(
Już teraz nie jestem malutką dziewczynką, tzn. niby mi się fałdami tłuszczyk nie wylewa, ale kobity 180/80 do filigranowych zaliczyć nijak nie można ;-)
Jak to jest dziewczęta z Waszego doświadczenia? Czy w ciąży trzeba utyć? Nie chodzi mi tu o kilogramy zawdzięczane maluszkowi, wodom płodowym, itd. Chodzi mi o zwykły tłuszcz Czy to zależy od tego co i ile się je, czy też można przytyć ot tak, po prostu, jakie są Wasze doświadczenia.
Ja ostatnio dochrapałam się dodatkowych 10 kg i jakoś wizja zwiększenia objętości jeszcze bardziej mnie przeraża :-(
lekarze mowia zeby przytyc w sumie 8-10 kg. Czesto kwestia tycia lezy w genach. Ja niestety za bardzo sobie pozwolilam przytyc i w sumie przytylam jakies 20 kg, czego bardzo zaluje...poprostu mialam za malo ruchu no i jedzenie niezbyt odpowiednie...za duzo ciastek...:/ teraz 4 miesiace po porodzie jeszcze walcze ze zbednymi kg...dopiero polowe zrzucilam...
jak jeszcze raz bede w ciazy to bede bardziej uwazac na wage i na to zeby sie ruszac...
Pozdrawiam
jak jeszcze raz bede w ciazy to bede bardziej uwazac na wage i na to zeby sie ruszac...
Pozdrawiam
sugar_and_spice
matka Króla
Jeśli dobrze zrozumiałam, to te zbędne kilogramy są powodem przejadania się, a nie samej ciąży jako takiej?
reklama
szmina
mamusia Emilki i Filipka
ja sie ie objadam a juz mam 6,5 kg do przodu chcialabym przytyc tylko 10kg ale moja lekarka m owi ze to troche malo ze 11-12 jest ok troche mnie to przeraza bo nigdy nawet 3 kg nie przytylam a tu az tyle ,no ale dla dobra maluszka trzeba!!!:-)
Podziel się: