reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

ja przytylam 20kg, Krystynka ma juz 4 miesiace i do tej pory udalo mi sie zrzucic wlasnie te 20 :) ale poniewaz juz przed ciaza mialam nadwage, to niestety z nia zostalam

mam pytanie, czy jak zamiezam karmic do roczku to mam szanse jeszcze cos zrzucic?

reklama
Ja przytyłam w ciąży 30 kg, jestem 3 tygodnie po porodzie ...zaraz po porodzie ubyło mi może jakieś 7 kg ...i potem kolejne 7....nie wiem czy uda mi się wszystko zgubić...

...czy po porodzie też miałyście wrażenie, że macie za dużo skóry na brzuchu?...czy jest szansa, że wróci mi mój w miarę płaski brzusio?...:no: o rozstępach okropnych nie wspomnę...bo z krótkimi bluzkami w lato to już się pożegnałam....ale...ta skóra dziwna jakaś taka....a może pas poporodowy?

Ja natomiast w ciąży przytyłam 9 kg.a po porodzie schudłam...11.5.I nadal pomału waga mi spada mimo,że nie karmię piersią co podobno temu sprzyja...Jeszcze chwila i zniknę bo nie dużo już miarki na wadze zostało...

ja jestem w 38tyg.ciazy i waze 58kg(czyli 8 kg przytylam).oj juz nie dlugo moj syn wyjdzie na swiat...boje sie.;/zauwazylam,ze mam brzuszek coraz nizej...lekarz mi powiedzial,ze jego glowka jest obok kanalu.zobaczymy ile schudne po porodzie:)

ja przytylam 20kg, Krystynka ma juz 4 miesiace i do tej pory udalo mi sie zrzucic wlasnie te 20 :) ale poniewaz juz przed ciaza mialam nadwage, to niestety z nia zostalam

mam pytanie, czy jak zamiezam karmic do roczku to mam szanse jeszcze cos zrzucic?

słyszałam, że karmienie piersią to jak pół godzinny aerobik więc czym dłużej tym lepiej napewno nie powinnaś przytyć, ja ciągle karmię i wagę mam w normie a uwierz, że wcinam więcej niż przed ciążą więc coś w tym jest. Pozdrawiam

Heja
ja w pierwszej przytylam 15 kilo, powyjsciu ze szpitala -10 kilo, po jakims czasie -2 kilo... zostalo 3.
teraz przytylam 12 a do porodu pare dni(moze dzis w nocy...? czop chyba mi wyszedl zakrwawiony jak nie wiem co, az mi sie slabo zrobilo):sick:

ja przytyłam 23 kg . JAk szłam do porodu byłam gruba jak beka i wazyłam 96 kg. Zaraz po porodzie ważyłam 88 kg. Jak wychoidziłąm ze szpitakla po 5 dniach 86 kg. Potem przez pierwszy miesiac schudłam do 82. W drugim do 80 i waga się zatrzymała. Potem się okazało ze córa ma skaze i przez dwa miesice byłam na diecie i schudłąm wtedy 8 kg!!!! Teraz waże 72 , kilo mniej niż przed ciazą ale raczej juz nie zrzuce, bo już nie karmie piersia i nie jestem na diecie a wskazówka wagi jakby sie lekko przesuwała w prawo hehehe

reklama
No ja jeszcze przed ciaza utylam 9 kg!! Skutki rzucania palenia, ale niepale juz od stycznia. J teraz waze juz 64 wiec jak pomysle ze dobije do 80kg to mina mam niezawesola. No coz bedziemy sie pozniej martwic.

Do góry