reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

na temat cwiczen najlepiej jakby sie wypowiedzial Twoj lekarz prowadzacy ciaze. Nie kazda kobieta moze cwiczyc. Podobno basen jest najlepszy w ciazy. Na basenie odpoczywaja miesnie plecow i ogolnie. Co do roweru nie jestem przekonana. Ale tak jak napisalam na temat jakichkolwiek cwiczen musi sie wypowiedziec lekarz.

Pozdrawiam

reklama
Ja przytylam w ciazy tylko 8 kg - a jadlam normalnie. Widocznie taki moj urok :-) Mialam tylko brzuch i to calkiem spory :-) W 7 mies. wrecz schudlam - prawie 1.5kg. Moja ginek. powiedziala mi, ze tak sie zdarza...wiec sie tym nie martwilam.

hej dziewczyny nie przejmujcie się tak tą wagą!!!
ja w 1 ciąży przytyłam 17kg a później zrzuciłam 22kg
teraz jestem w 11tc i już przytyłam 4kg ale nie martwię się tym
ostatnio byłam u mojej bratowej na porodówce i przywieźli dziewczynę
do porodu w 40tc ona ważyła 38kg!!!!poważnie lekarze głowami kręcili wyglądała fatalnie
więc lepiej ważyć troszkę więcej a poza tym KOCHANEGO CIALA NIGDY ZA WIELE...... pozdrawiam

Ja w pierwszym trymestrze schudłam 2 kg, potem jeszcze 1kg i na dwa miesiące stanęła mi waga w miejscu. Cieszyłam się, bo do chudzinek nie należę, a zaczęłam się mieścić w swoje stare ciuchy o rozmiar mniejsze. To wszystko przez to, ze całkowicie przestałam jeść placki i słodycze, które wcześniej uwielbiałam, no i nie mogłam jeść dużych porcji, więc siłą rzeczy zaczęłam jeść mniej niż kiedyś. Zszedł mi zbędny tłuszczyk z nóg i bioderek, a z brzucha ani rusz. Teraz od świąt (6 miesiąc) przez miesiąc waga poszła mi o 0.5 kg w górę, a brzuszek cały czas się powiększa.
Połozna jak mnie waży, to kręci z niedowierzaniem głową, bo do tej pory co wizyta, to było mnie mniej, a gin stwierdza, że wszystko OK, bo zapas mam, a dzidzia rozwija się prawidłowo.
Przede mną jeszcze 3 miesiące, ciekawe ile mi kilogramów przybędzie.
Polecam kalkulator wagi w ciąży http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4 choć mało kto tak regularnie przybywa na wadze.

Jak do tej pory /34 tc/ przytyłam 18 kg :szok: , nigdy nie myślałam, że będę tyle ważyć:-D :-D :-D No, ale czego nie robi się dla dzidziusia.
Te kilogramy to niestety efekt niepochamowanego apetytu w ciąży, moja córeczka uwielbia słodycze.:-) Nie obiecuję sobie, że w następnej ciąży będę uważała co będę jadła, bo wiem że tak by nie było. :no: Moja silna wola niestety przegrywa z zachciankami w ciąży:-D :-D

Sugar mnie gin powiedzial tak 10-12kg czyli okolo 20% wyjsciowej masy ciala,a w cizy i po ciązy będe wyglądac super,co do pokarmow to do 5 posilków dziennie,ale nie przejadac a najadac sie,malo slodyczy,bialego pieczywa,makaronów,duzo owoców ,warzyw ,nabialu i mięsa,co do mięsa to juz drugi miesiąc mam miesowstret ,a na plusie niecale 5kg,buzia:-)

Ja już przytylam 9 kg, a tu jeszcze 3 m-ce:-)
Nie objadam się zbytnio, a mam zalecenie leżenia i nie mogę ćwiczyć. Chetnie bym poćwiczyła, ale nie mogę i cóż się nie zrobi dla dzidziusia.
Trudno po ciąży będę ćwiczyć i odchudzać się teraz nie da rady

Czesc
ja już w sumie po porodzie, ale podziele sie z Wami moim doświadczeniem. W ciązy przytyłam 14kg, w tym głównie w I i II trymestrze, w III to nie wiem czy 2 kg przytylam, nie wiem dlaczego. W ciązy miałam ochote na jedzenie,ale fakt faktem, ze ja sie wiecznie odchudzałam, no a w ciazy powiedziałąm "dość", trzeba jesc normalnie dla dzidziusia!Wiec obiady zrobiły swoje. Miałam duzo ruchu, w 7 m-cu to nawet byłam z mezem w bieszczadach (to moj nałóg!), codzienne spacery z psem, wyprawy do miasta, ogólnie staralam sie ruszac. Gdyby nie poczatkowe problemy to chetnie chodzialabym do pracy, ale sie nie udalo. Po porodzie od razu wskoczylam w spodnie sprzed ciazy, jak karmilam to wazylam nawet mniej niz przed ciaza, teraz jak skonczylam karmic to wrocilam do normalnej wagi. Ogolnie to sie nie przejmowalam waga, myslalam o dzidziusiu i o tym, ze przeciez kiedys schudne...

reklama
Ja poki co przytylam 7 kg. Na poczatku mialam klopoty z nudnosciami porannymi i nawet schudlam, ale w drugim trymestrze odrabiamy straty:-). Moja niunia bardzo lubi czekolade:-p no i tak dosc szybko przybralysmy na wadze bo te 7 kg to prawie w dwa miesiace:szok: . Mam nadzieje ze to bylo na zasadzie odrabiania strat, bo jak tak dalej pojdzie to sporo bede wazyc. Wyczytalam ze trzeba sie ruszac, wiec zaczelam cwiczyc ale powiem wam ze sie szybko mecze na tych cwiczeniach, chyba jednak przezuce sie na spacerki. W mojej przychodni zalecali pol godziny spacerow dziennie.

Do góry