reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Cześć.
w pierwszej ciąży przytyłam 21 kilogramów(schudłam rok po porodzie 20 kilo) . Strasznej diety nie stosowałam, jadłam wszystko co chciałam licząc kalorie do 1300. Pięć miesięcy temu urodziłam drugiego synka a przytyłam 23 kg, nie mogę odchudzać się narazie, bo jeszcze karmię piersią ale nie bawem muszę się wziąć za siebie, bo gruba jestem bardzo.

reklama
Ja w pierwszej ciązy przytyłam 22 kg (jadłam sporo słodyczy) - zrzuciłam 17.
Teraz znów jestem w ciązy i postaram się aby tak nie przytyć (stawiam na zdrowe jedzonko)

Jeśli chodzi o drugą ciążę, to też obiecywałam sobie tak nie przytyć ale jak się okazało w rzeczywistości przytyłam jeszcze więcej. W końcu jest to czas kiedy można sobie trochę pofolgować. :laugh:

Wtajcie
Mam pytanko jestem teraz w 18 tygodniu ciąży.Czy możecie mi powiedzieć ile przeciętnie powinno się przytyć miesięcznie.Bo ja na początku przytyłam 3 klio  po klio za każdy miesiąc a obecnie zacznie mi się 4 miesiąc i  dalej waże 66 kg.Będę wdzięczna za odpowiedzi.Pozdrawiam  Początkujaca Kasanga

ja na poczatku tylam srednio 2 kg miesiecznie.kazdy ma inaczej to chyba zalezy od budowy itp.ja teraz lacznie przytylam 11.5 kg a mojej kolezanki znajoma jest w tym samym miesiacu i 24 kg wiec sama widzisz

Ja przez pierwsze trzy miesiące przytyłam okolo 1,5 kilograma. a potem to było różnie raz było kilogram na miesiąc raz dwa. W sumie przytyłam jakieś 10 kg.
Wydaje mi się że każda kobieta w ciąży tyje własnym tępem. :laugh:

Najwiecej przytyłam w pierwszym trymestrze i to w newralgicznych punktach czyli uda i bioderka (ok3-4 kg) a potem to już ok 1-2 kg na miesiąc a w 9 miesiącym schudłam 0,5 kg:) w sumie przytyłam 16 kg z czego teraz (4 msc po porodzie) zostały mi tylko te 4 w biodrach i udach. A to najgorzej zrzucic niestety. Ale tycie w ciąży jest bardzo indywidualną kwestią i z reguły lekarz to kontroluje. Zbyt szybki lub wolny przyrost wagi powinien lekarz zmobilizowaćdo myślenia dlaczego tak się dzieje i co jest tego przyczyną. Pozdrawiam

Każda inaczej tyje. Wiem jedynie, że więcej jak 16 kilo nie powinno się przytyć. Obecnie jestem w 6 miesiacu i tyje od samego początku 1 kilo miesięcznie. Mam nadzieję, że nie długo moja waga wzrośnie bo nie chce by moja dziecinka była chudziutka.

Ja przytyłam w ciąży 17 kg z czego 4 kg w 1 trymestrze, ale u mnie był problem z zatrzymywaniem się wody w organiźmie. Tyłam średnio 3 kg na miesiąc, a w 3 trymestrze znowu 4kg mi przybyło. Tuż po porodzie byłam lżejsza o 11 kg(sam synek 4kg).
Po 4 miesiącach od porodu byłam już o 3 kg lżejsza niż przed ciążą!(spacerki, karminie piersią i nocne wstawanie zrobiły swoje) ;)

reklama
Ja srednio co wizyte a była co 3 tygodnie przybieralam od 1,5-2 kg i na koncu przybrałam 21kg a wazyłam przed ciaza 44kg.
I wiekszosc juz zrzucone zostało tylko 6 kg ale to juz sobie zostawiam ;D bo by mnie juz wcale nie było widac ;D

Do góry