reklama
blondi_bydgoszcz
Zaciekawiona BB
ja obecnie jestem w połowie 7 m-ca i przytyłam około 16 kg, no cóż zawsze warzyłam mało a do tego paliłam więc po rzuceniu palenia troche mi sie przytyło no cóż mam nadzieje ze uda mi sie zrzucić, pff byle do czerwca ,nie załamujcie się dziewczyny kochanego ciała nigdy za wiele : tak mówia faceci!!!! ciekawe czy tylko na pocieszenie nas ????
przy wzroście 1,77 cm ważyłam przed ciążą 68,5 kg (na zimę zawsze sadełko zapuszczam, latem waga jest niższa) i wyglądałam dość szczupło
w pierwszym trymestrze - do 13 tygodnia włącznie - przytyłam 3 kg. Nie męczyły mnie wymioty, więc nic nie schudłam. Po 18 tygodniach mam w tej chwili na liczniku 5 kg więcej od wagi wyjściowej. Czyli w pierwszych 3 miesiącach tyłam średnio po 1 kg, w czwartym aż 2 kg.
W takim tempie obawiam się, że mogę dociągnąć aż do 20, czego bym raczej nie chciała.
Moja mama w ciąży ze mną przytyła tylko 11 kg, ale ona filigranowa dziewczyna była - 1,60 cm i 48 kg wagi.
w pierwszym trymestrze - do 13 tygodnia włącznie - przytyłam 3 kg. Nie męczyły mnie wymioty, więc nic nie schudłam. Po 18 tygodniach mam w tej chwili na liczniku 5 kg więcej od wagi wyjściowej. Czyli w pierwszych 3 miesiącach tyłam średnio po 1 kg, w czwartym aż 2 kg.
W takim tempie obawiam się, że mogę dociągnąć aż do 20, czego bym raczej nie chciała.
Moja mama w ciąży ze mną przytyła tylko 11 kg, ale ona filigranowa dziewczyna była - 1,60 cm i 48 kg wagi.
wesolutka
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
ola_c2 Ty sie nie przejmuj rozmiarem brzuszka!ja tez dostalam go od razu, juz w 3 mscu musialam zaopatrzyc sie w spodnie ciazowe, a od 5 msca to zaczal rosnac powolutku i w jednostajnym tempie. A ja patrze codziennie w lustro z nadzieja, ze bedzie coraz wiekszy ;D
Waga wskazuje 10 kg in plus i tez zaczelam przybierac niemal od razu po zajciu w ciaze...
Waga wskazuje 10 kg in plus i tez zaczelam przybierac niemal od razu po zajciu w ciaze...
Madzia_S
Matka Polka
Ja się w swoje spodnie nie mieściłam już w 2 mcu. Waga przed ciążą-48 w porywach do 50 kg, przy wzroście 168cm, pod koniec ciąży-65,66 kg ( z czego 7 kg przytyłam do 20 tygodnia) . Duuużo mi jeszcze zostało, marzę o tym, żeby na chrzciny Małej (Wielkanoc) już jakoś wyglądać. Chce dociągnąć do 50 kg i to mi wystarczy. Tylko pewnie "nawis inflacyjny" po c.c. mi zostanie na zawsze...
Elpis78
Mama lipcowa '06 - Fanka
Ja na poczatku co miesiac tylma po 300 -400 g, az sie moja ginka zmartwila - chociaz brzuszek rósł, bo juz po miesiacu ciazy nie zapinalam sie w moje ukochane dzinsy W poniedzialek jak weszlam na wage, ginka z usmiechem - no jest 1,7kg do przodu od ostatniej wizyty Takze jak wlasnie skonczylismy 21 tyg, tak mam ponad 5 kg do przodu.
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
U mnie to jakos dziwnie bylo bo jak sie dowiedziałam w 4 tyg to ważyłam 63,3kg,po miesiącu z powodu jadłowstrętu(a nie mdłości ) ważyłam już 60,5 kg,potem za miesiąc tyle samo,po 30 dniach kilo więcej i teraz 3,5 kg...Więc od schudnięcia 5 kg in plus a od nowiny o ciązy tylko 2....hmm,ale brzuszek mam niezbyt duzy,zaczęłam właśnie 6 miesiąc teraz sie zacznie
Płock-Asia
Mama czerwcowa'06 Entuzjast(k)a
A swoje wymiary pamiętacie? Ja od początku do teraz przytyłam 6kilo. Moje wymiary przed ciażą to 90-66-88 waga 54kilo wzrost 172. A teraz 94- 86-90. Zastanawiam się gdzie ta dzidzia mi poszła jak w brzusiu tylko 20 cm przybyło a w biodrach tylko 2.
reklama
Olu no to zaczelas jak ja
tez zaczelam od 62 ale peirwszy miesiac mialam potworne mdlosci
nic nie jadlam i spalam, schudlam do 60 a na koniec ciazy mialam 78
ale ja bylam strasznie opuchnieta
po cc i wyjsciu ze szpitala-czyli po 5 dniach-mialam 68kg
a ze moj maluch mocno ssal
praktycznie wisial na cycku
po 3 miesiacach ja wazylam 60kg
a po 6miesiacach 56kg
ale wygladalam strasznie bo biala jak kreda bylam
oprocz kg zabieral mi witaminy