reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

ja jak na razie przytylam 9 kg:) ale na poczatku do 4 miesiaca nie przytylam zupelnie nic dopiero pozniej zaczelam tyc .do 5 miesiaca chyba 1.5 kg a w ostatnim miesiacu az 3.5 kg:):)

reklama
Oj to wam zazdroszczę! U mnie już +15kg na liczniku, ale od dwóch tyg. waga stoi. Ostatnio przybyło mi aż 6kg. Więc to bardzo indywidualne. Co mnie bardzo cieszy to wypowiedzi dziewczyn, że można to zrzucić! Bo mąż już dziwnie na mnie patrzy a jak dziś spojrzałam w lustro to się przestraszyłam co mi pod plecami wyrosło! Już nie ma granicy między plecami a tym co poniżej a kiedyś miałam takie cudowne wcięcie. :mad: ;D

Irlandia moim zdaniem niema sie oc przejmowac co do wagi! przeciez jak dzidzie sie urodza to i tak z czasem ta waga napewno zejdzie:):)

Ja mam juz jakies 10 na plusie, a teraz leci mi juz siodmy miesiac, wiec troche jeszcze przyjdzie, ale co tam ;D
postanowilam sie tym stresowac, poniewaz wiem, ze sie nie obzeram i nie jem slodyczy ani innych niezdrowych paskudztw...moze sie woda zatrzymuje w organizmie.
Moja mama zawsze tyla po 10kg w calej ciazy, moj organizm ma widocznie inna strategie ;)
bo ona mi mowila, ze nie tylko jadla to co normalnie, to jeszcze slodycze!Bo ona uwielbia ciastka i czekoladki :D

Przeciez mniej niz przed ciaza nie bede jadla!
wazylam 50kg przy 158 wzrostu wiec przyzwoicie i mam nadzieje do tego wrocic ;D

ech, z reszta ten biust tez chyba troche wazy ;D :laugh: ;D

Ja przybrałam 30 kg. Ale już mam tylko +16. I na razie stoi. Mąż trochę za bardzo mnie rozpieszcza słodyczami, nawet mówi, że dobrze by było jak by mi coś zostało, bo ładnie tyłek mi się zaokrąglił, więc się za bardzo nie przejmuję.... ;D

Ja przybrałam w I trymestrze 5 kg, przeraża mnie to, że mam już spory brzuch, porównując ciążę koleżanki ja wyglądam na 5 miesiąc a nie 4. Mam nadzieję że chociaż teraz moja waga zatrzyma się na chwilę. Na razie lekarz nie każe się przejmować, a mąż spogląda ze zdziwieniem na mój brzuch, że tak szybko rośnie. Widząc po koleżankach faktycznie w ciągu tych 3 miesięcy macierzyńskiego można zrzucić samoistnie to co przybyło w czasie i ciąży i na to po cichu liczę. Tak więc dziewczyny nie martwmy się wagą, sama spadnie :)

przed ciąża ważylam ok 56-57 kg. obecnie waże 72kg przy wzroście 165. pytałam gina czy tak nadmierny przyrost wagi nie jest niepokojący, on odparł " co się martwisz". zas znajomi i rodzina twierdza ze tak strasznie po mnie nie widac ze przytylam bo wszystko poszlo mi w brzusio i piersi . juz sama nie wiem czy to prawda, czy tylko tak mnie pocieszaja... poki co moje menu sklada sie z wielu warzyw, owocow + jogurciki, ale przyznam ze do slodyczy mnie ciagnie jak magnes :( :( :( na razie nie przejmuje sie tym tak bardzo, stres dopadnie mnie po rozwiazaniu hi hi hi

reklama
Do góry