reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Hej hej :) Mi od samego początku wychodziło, że mam niedowagę, czym się trochę przejmowałam... ale jakoś samo się wyrównało w ciągu ostatniego tygodnia około, i myslę, że już nie spadnie ;)

reklama
Oj lepiej nie przesadzać ze słodkościami. Waga może jakiś czas stac w miejscu, a potem jak ruszy to będzie szok ;DZresztą nie ma co patrzeć na tycie książkowe, bo u każdej jest inaczej. Ja np. wcześnie zaczęłam przybierać na wadze i tempo było dość szybkie, a przy końcu ciąży tempo tycia spadło. a wszyscy mi mówili, że w trzecim trymestrze tyje się najwięcej. Jak widać nie zawsze tak jest.

ja bardzo przybrałam na wadze, na początku normalnie, ale od 6 miesiąca się zaczęło... 3-5 kg miesięcznie to była norma, w sumie przytyłam 23 kg! (no ale zaraz po porodzie poszło 17 :) )

jak rozmawiałam o tym z gin powiedziała że to zależy od każdej kobiety, jak duża jest dzidzia, ile jest wód, jakie łożysko, itp
jedna przytyje 6 kg, inne 40 kg ! znam oba te przypadki

Zgadzam się z przedmówczynią! :) Ale jeszcze jest w tym haczyk dzieciaczki najwięcej tyją 8-9 miesiąc i wtedy trzeba uważać aby się nie przejadać bo maluchy bardzo szybciutko przybierają na wadze. Należy jeść normalnie ale pewne "puste" kalorie lepiej odstawić :).

Dobrze się mówi- odstawić puste kalorie. A ja mam taką ochotę na czekoladę, lody i paradoksalnie na chipsy cebulowe :) Jak jem bułkę to połowę z miodem a drugą ze śledziami. W życiu nie miałam tak wymieszanych smaków. :D

To prawda łatwo się mowi.. ale później po ciązy jak zerkniesz na wagę to nie będziesz wiedziała co ze sobą zrobić :p. Ale jak to się mówi "Kobiecie w ciązy się nie żałuje" Więc jedz na zdrowie!! :D

Ja przytyłam w sumie 17kg z czego tylko 3 kg w trzecim trymestrze. Nie ma reguły.
Po wyjściu ze szpitala byłam 11kg lżejsza.

Zawsze miałam szybką przemianę materii, mam nadzieję że po ciąży to się nie zmieni i wrócę do swojej wagi w krótkim czasie.

W pierwszej ciąży przytyłam 10 kg, w drugiej 20kg. Mam nadzieję że to nie rośnie wprostproporcjonalnie do ilości ciąż ;D
Ale pierwszą ciąze nosiłam latem i jesienią i jadłam głównie owoce, a druga trwała głównie zimą i wczesną wiosną, w tym Boze Narodzenie i Wielkanoc, więc wyobraźcie sobie co jadłam.....

reklama
Do góry