reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Czesc kochane Mamusie,
Otoz jestem teraz w 3-ciej upragnionej ciazy (po 6 latach staran z drugim mezem) i mam pewne obawy jak bedzie z moimi kilogramami zwazywszy doswiadczenia z przeszlosci . Otoz mam juz 12 letniego Mateuszka i 9 -latnia Aise i w obu tych ciazach bylam po porstu sloniem wazacy, kolo 94-97 kg - istne monstrum, ale mam tez dla Was dobra nowine - otoz po karmieniu i wlasciwie bez wysilku stracilam prawie 40 kg i bylam chudsza niz przed zajsciem w ciaze. Ale jak bedzie tym razem?
pozdrawiam
Kalkien (14 tydzien)

reklama
W pierwszej ciąży przytyłam około 20 kilo. Z natury jestem chudzielcem tak więc baardzo się cieszyłam z dodatkowych kilogramów. Po ciąży "spadło" mi 15 kilo.
Teraz druga ciąża. Przytyłam bardzo mało, bo do 27 tygodnia przybrałam około 6 kilo. Co będzie dalej zobaczymy a apetyt mimo wszystko mam doskonały.

Wracając do wilczego apetytu i napadów na jedzenie przed porodem to chyba mogę to potwierdzić. Jeszcze w pierwszej ciąży na 3 godziny przed niespodziewanym porodem miałam niecodzienną zachciankę, którą musiałam sobie zrobić. Otóż były to racuchy z jabłkami. Tak się najadłam wtedy, że szok. A trzy godziny później byłam już na porodówce...
Ale często zdaża się tak, że inne kobiety poprostu mdli i nie mogą nic przełknąć...
Pozdrawiam

Ja przed ciążą ważyłam 54kg...na początku schudłam 4kilo bo od rana lądowałam w wc (uroki ciąży), a w dzień porodu ważyłam 60kg -miałam to szczęście, że nie miałam ciągłych zachcianek :p tak więc po porodzie wróciłam do swojej wagi 54kilo ;D Niestety w nie które ciuszki ciężko jest mi się zmieścić bo z lekka bioderka mi sie poszerzyły :( , ale i tak jestem zadowolona ;D

Agusia a mozesz zdradzic ile Twoja dzidzia wazyla zaraz po porodzie?? i czy Twoja masa ciala nie spada dalej w dol?
Tak pytam, bo jestem w 8 miesiacu i na plusie mam dopiero 6 kg i nie wydaje mi sie, zebym miala jeszcze duzo przytyc i tak mysle, ile to moje dzieciatko moze wazyc ::)

No to sie czuje pocieszona Agusia :laugh:
No zobaczymy z jaka waga wyjdzie ten moj szkrabek maly z brzuszka. Jeszcze chyba bedzie to zalezalo kiedy sie urodzi, bo jak przed terminem z 2 tyg. to pewnie troszke mniej niz jak by sie urodzil dokladnei w terminie. Ale to juz takie gdybanie ::)
Agula, no widzisz, a ja bym chcial troszke wiecej :)

Powiedzcie mi ile się powinno prawidłowo przybierać w ciąży? Ja do tej porej pory miałam mniej więcej o 0,5kg więcej co 2-3 tygodnie ale ostatnio waga jakby zawisła w miejscu i nie chce przeskoczyć 47,5kg. Zaznaczam, że jem normalnie, bez większego obżarstwa, nawet czasem serwuję sobie jakieś słodkości. Apetyt mam właściwie na wszystko :laugh:

reklama
Dzięki!! Czyli z tego wynika, że powinnam ważyć jakieś 4kg więcej niż mam. Chyba pójdę sprawdzić czy mam w barku jakąś czekoladę. :laugh:

Do góry