reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Martuska chyba najwięcej słodyczy to jadłam w 8 miesiącu. A i teraz sobie nie żałuję - prawie codziennie zjadam kawałek ciasta drożdżowego - pycha ;D. Dobrze, że chociaż to może jeść matka karmiąca ;) I ja wcale się nie odchudzam. Widocznie codzienne spacery i karmienie piersią zrobiło swoje. Ale muszę się przyznać, że przez pierwsze tygodnie po porodzie, to jadłam i jadłam i ciągle byłam głodna. A to pewnie dlatego, że agle tak dużo miejsca się zrobiło w brzuchu. Na obiad zjadałam większe porcje niż mój mąż. Na szczęście ten wilczy apetyt szybko mi przeszedł i teraz jem trochę więcej niż przed ciążą.
Pozdrawiam
Giza

reklama
Przytyłam 17 kg przez całą ciążę. Ze szpitala wyszłam 10 kg lżejsza(synek ważył 3760kg), po 3 tygodniach spadłam kolejne 2 kg. Ciągle zostało mi nadprogramowe 5 kg.
Karmię piersią i mam nadzieję, że nadal będę chudła.
Apetytu nie mam jakiegoś wielkiego, za to bardzo chce mi się pić. Jem rozsądnie( w końcu karmię), ale od słodyczy odrzuca mnie na kilometr ;D

Ja w ciąży przytyłam prawie 20 kg. Właściwie po szpitalu miałm jakieś 8 kg mniej, Patrycja miała wagę 3660. I potem tak co 3 dni spadała mi waga o 1 kg. Głównie przez dietę - zero słodyczy, chude mięsko, wędlinka, serki.
Teraz waga już nie chce spadać tak szybko (trochę zaczęłam naginać dietkę, bo małej nic nie jest), raczej 1 kg na tydzień - półtora. Chodzę na spacerki ile się da i zamierzam wziąść się za ćwiczenia ... właśnie ... zamierzam ::)
W ciuchy niektóre wchodzę, ale nie wszystkie, staram się nie kupować nic nowego, aby mieć motywację do odchudzania!

Dziewczyny jak to jest u was. Przytylam ogolnie 17kg w ciazy , po porodzie schudlam narazie 14kg a jestem 6 tyg po porodzie.Mam nadzieje ze jeszcze schudne te 3 kg bo jeszcze nie mieszcze sie do konca w swoje spodnie. ;) :p Podzielcie sie wlasnymi doswiadczeniami i uwagami na ten temat.

Ja w ciazy przytylam 20 kg, teraz jestem 2 miesiace po porodzie i zostalo mi 2-3 kg i niestety umiejscowione w tali i bioderkach ::) i jak na razie brakuje mi samozaparcia zeby sie tego pozbyc :-[ W czesc ciuchow wchodze ale niektore sa bardzo dopasowane :laugh: Generalnie nie przejmuje sie tym, kiedys zrzuce a na razie te dodatkowe kilogramy rekompensuje mi moj kochany synek :)

w pierwszej ciązy przytyłam 14kg w 6 tygodni po wazyłam już o 10 mniej, dwa mi zostały na stałe, a potem jest drugi moment na który trzeba uwazać - ja go nie zauważyłam...

mały przestał jeść jak miał 9 miesiecy - a mój zołądek tego nie zauwazył i niestety przytyłam 10 kg, które później straciłam w ciągu 1,5 miesiąca (cięzkim wysiłkiem)

w ciąży przybrałam /tak się podobno mówi ładnie ;)/ 18 kg.
Dwa m-ce po byłam szczuplejsza niz przed ciaza.

Ja przybrałam 12 kg, 10 zostawiłam odrazu w szpitalu ;D A dwa zjadła mi mała (karmie piersią)nawet nie wiem kiedy plus 2 dodatkowe. Teraz więc waże mniej niż przed ciążą a i tak nie mieszcze się w większość rzeczy...jakoś się rozeszłam :D

reklama
Ja też szybko zrzucilam kg nabyte w czasie ciazy, i widze ze jeszcze mi schodzi, chociaz juz nie tak szybko.
Ale dziewczyny- nie oczekujmy cudow od razu... przeciez tyłyśmy 9 miesięcy, a zrzucić chcemy w ciągu kilku tygodni.

Do góry