reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

14 tydzień i 2 kg do przodu - jem tyle samo co przed ciążą ale zauważyłam, że "ciuchy mi się kurczą" :) I cieszę się niesamowicie z tego!! Przecież nieważne jest czy przytyję 10 czy 15 kg... Dzidzia ma być zdrowa i to jest najważniejsze :) Pozdrawiam

reklama
mam pytanie do forumowiczek:-)
dziewczyny w 10 tygodniu ciazy wazylam 95,6 kg w 18 tygodniu 93,0 w 26 tygodniu 95,2 kg teraz 32 tydziem a ja waze 94,3 kg...czy to normalne??w poprzednich ciazach konkretnie tylam...znaczy sie przy drugiej jakies 7 kg ale teraz to ja juz nic nie wiem...:-:)szok:

dziewczyny w 10 tygodniu ciazy wazylam 95,6 kg w 18 tygodniu 93,0 w 26 tygodniu 95,2 kg teraz 32 tydziem a ja waze 94,3 kg...czy to normalne??w poprzednich ciazach konkretnie tylam...znaczy sie przy drugiej jakies 7 kg ale teraz to ja juz nic nie wiem...:-:)szok:

kurcze dziwne bo masz wage poczatkową takjakby hmmm...powinnas sie spytac gina bo nie mam pojęcia

Moim zdaniem to zależy co jadłaś i czy uprawiałaś jakiś sport. Moja znajoma miała trochę podobną sytuację do twojej ale u niej było to spowodowane tym, że zaczęła jeść owoce i warzywa i w ogóle zdrowo a nie "za dwoje i byle co" a poza tym zapisała się na basen. Jeżeli w Twoim wypadku jest podobnie a lekarz nie stwierdził jakiś złych symptomów to powinnaś się tylko cieszyć. Głowa do góry! :) Aby tylko Dzidzia była zdrowa.

A ja nadal na minusie :tak: Przez pierwsze 2 miesiące schudłam 5kg i jak na razie odrobiłam z tego tylko 2kg. Mój gin się "lekko" zdziwił jak przy pytaniu ile przytyłam (już przed ciążą miałam sporą nadwagę) powiedziałam że nadal jestem na minusie a to już przecież połowa ciąży, ale po oględzinach brzucha stwierdził, że dzidzior rośnie prawidłowo :-) A to przecież najważniejsze. Teraz tylko czekamy do 11 listopada na USG :-) Zobaczymy czy rzeczywiście dobrze rośnie ;-)

Dziewczyny nie martwcie sie waga jezeli nie przybywa Wam kilogramkow. ja do konca piatego miesiaca przytylam tylko 4kg a juz od szostego plus 6kg takze spokojnie spokojnie przybedzie wam gdzie niegdzie i nawet nie zauwazycie kiedy :)

lekarz ostatnio mowił,że nie mam sie tym przejmowac bo dzidzia bardzo dobrze sie rozwija/.....kurcze nerwuje sie dlatego bo-poprzednie ciaze troche wiecej jadlam i tylam,a teraz zerowy apetyt,czasem przez calydzoen prawie nic nie jem,faktycznie jem bardzo duzo owocow i warzyw,a slodycze przewaznie mnie odrzucaja....ale nieoszukujmy sie moja waga itak jest juz sporo za duza wiec jesli teraz<w poniedzialek> po badaniu lekarz stwierdzi,ze wszystko ok to bedzie mi lzej:-)
dziekuje wszystkim za odpisy:-)

lekarz ostatnio mowił,że nie mam sie tym przejmowac bo dzidzia bardzo dobrze sie rozwija/.....kurcze nerwuje sie dlatego bo-poprzednie ciaze troche wiecej jadlam i tylam,a teraz zerowy apetyt,czasem przez calydzoen prawie nic nie jem,faktycznie jem bardzo duzo owocow i warzyw,a slodycze przewaznie mnie odrzucaja....ale nieoszukujmy sie moja waga itak jest juz sporo za duza wiec jesli teraz<w poniedzialek> po badaniu lekarz stwierdzi,ze wszystko ok to bedzie mi lzej:-)
dziekuje wszystkim za odpisy:-)
Kochana to ja juz teraz mam bark apetytu... na poczatku jadlam non toper a teraz , nie mam ochoty na nic....
podejrzewam ze moze mam jakas depresyjke ostatnio i chyba przelece sie do specjalisty z tym :), niech mi odda moje dobre samopoczucie i apetyt sam wroci :)....
ja na plusie z 2kg jestem jak narazie ale coraz mniej jem wiec sama juz nie wiem, wagi w domu nie mam...

reklama
ja na początku ciąży i tak schudłam, chociaż miałam apetyt dobry jak zawsze i ani razu nie wymiotowałam. Teraz jestem 2 kg na plusie. Więc jak widać u każdego inaczej :)

Do góry