reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

reklama
ja przytyłam już 14 kg! a jestem dopiero w 26 tyg...
przed ciążą ważyłam kolo 47 kg wiec juz teraz moj kregoslup nie radzi sobie z takim przybytkiem masy

A ja przy wzroscie 168 cm teraz waze 70 kg. Przed ciaza 56, wiec 14 kg do przodu!
Cieszylam sie bo do 6 miesiaca mialam 4 kg do przodu ale przez te 3 ostatnie miesiace, bach 10 dodatkowych:)

ojej - to sporo :).... i jak - rozstepy sie pojawily?? to dosc szybka zmiana wagi na wieksza :D...

Rozstepy pojawily mi sie na piersiach juz w 3 miesiacu, i teraz tydzien temu wyszly mi na biodrach. no jeszcze dwa tygodnie wiec jeszcze gdzies sie pewnie pojawia. ale jak taki przyrost wagi w 3 miesiacach to i tak jest niezle:) ale na brzuszku nie mam ani jednego:) moze dlatego ze od 5 miesiaca smaruje sie kremem przeciw rozstepom i oliwka!

34 tc, 6,5 kg na plusie....zero rozstępów....nawet staniki noszę sprzed ciąży;-)

Zazdroszcze bardzo!!!!!:D
Ja staniki juz w 3 miesiacu musialam pozmieniac na wieksze:)
Ale caly czas sobie wmawiam ze lepiej jest zrzucic 15 niz 30. I dam rade zrzucic!!!:D
Dobrze ze moj partner mowi mi caly czas ze wcale duzo nie przytylam i dla niego jestem piekna:) przez to nie jestem zdolowana waga!!

reklama
Ja dopiero 19 tc a przytylam juz 5 kg , i dziwne to bo niby jem jak przed ciaza a i tak tyje, i to nie tylko brzuch rosnie ale i pupa tez:-(

Do góry