reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Teraz jestem w 14tc już przytyłam około 5kg. W sumie nie wiem czy to dobrze czy źle. Mentalnie przygotowuję się na to, że mogę przybrac nawet 15kg ale przeraża mnie to strasznie:szok:
Jak narazie przybrałam w piersiach, pupie i udach ale zauważam, że już zaczyna mi rosnąć brzuch i raczej to jeszcze nie jest moj Malutek a raczej tłuszcz:-(

reklama
a ja jestem w 8 tyg i nic nie przytyłam a czuje jakby przybyło mi z 5 kg!!! to straszne i brzuch jakis taki wzdęty, no zobaczymy co bedzie później

przy 1 dziecku w sumie 8 kg przytyłam;)
a teraz jestem w 6 msc i narazie 2kg wiec dopiero sie zacznie heheh a piersi to łOOOOOOOOOOOOOO takie ;) hehehhe ale to każda z nas to ma;]

Nie ma co sie sugerowac waga innych.. co ciaza/kobieta to inaczej to wszystko wyglada... mi sie wydawalo ze nie przytyje duzo. Praktycznie do 8 miesiaca mialam tylko 7kg na plusie... Teraz jestem 5 dni przed terminem i mam ladne 16kg na plusie.

A ja jestem w 19 tyg. i nie przytyłam ani kilograma-brzuszek mam dość duży,dziecko rozwija się prawidłowo i jest prawidłowa ilośc wód płodowych:tak:,wyniki tez bardzo dobre,hemoglobina prawidłowa,ale po prostu sama w sobie schudłam w ciągu 1szych miesięcy-wymioty do 3go miesiąca,dlatego waga stoi w miejscu,mimo,że dzidziuś i brzuszek rośnie:-).Tak w ogóle to wiadomo,że nie jest dobrze przytyć zbyt dużo,ani za mało,na pewno przytyć trzeba,bo dziecko waży,wody płodowe też,płyny ustrojowe-których jest więcej w ciąży,łożysko,piersi też się powiekszają.Ciąża to nie czas na odchudzanie,ale tez nie powód do objadania się w nadmiarze :tak: to każdy wie.
To ile każda z nas przytyje zalezy od indywidualnych cech każdej z nas-chocby od budowy ciała,wzrostu itd.:-)

Ja póki co na 26 tydzień ciąży przytyłam 7 kg :-p
nie jest źle - wsumie najbardziej te kg widac na twarzy i oczywiście na brzuszku :)
Brzuszek już spory więc troszkę pewnie waży :)
Do 20 tygodnia utyłam z 2 kg a potem jakoś się juz pokulało :-D:-D:-D

mam nadzieje że nie przytyje do rozwiązania więcej niż 13 kg :) to mój taki idealny przyrościk wagi :)
10 kg zejdzie przy porodzie a 3 pozostałe kg zrzucić chyba nie będzie tak ciężko :)

reklama
hej kobietki ja jestem w 14 tygodniu ciąży i szczerze mowiac schudłam juz 8 kg z tym ze od 2 miesiecy wymiotuje lekarz twierdzi ze samo przejdzie. Ale ja juz nie mam siły nie mam apetytu wciskam w siebie jedzenie ktore i tak mi nie smakuje. wyniki mam w porzadku ale i tak mnie to niepokoi. Lekarz twierdzi ze jest wszystko ok dzidzia rosnie i rozwija sie prawidlowo. Moze zmienic lekarza?? pozdrawiam Was wszystkie trzymajcie sie cieplutko.

Do góry