reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Po dzisiejszej wizycie na wadze u lekarza przytyłam od początku ciąży 2 kg.Wyżej pisałam że na poprzedniej wizycie miałam na plusie 1kg100g, a to było 1kg400g.Taka mała gafa obliczeniowa;)

reklama
No nie wszyscy:-). Ja na poczatku ciaży schudłam, ale piersi były olbrzymie:szok:. Sa zresztą nadal, bo teraz karmię. Przytyłam łącznie tylko 10 kilo. Osiem spadło mi już dwa tygodnie po porodzie. Pozostałe dwa zostały i chyba już zostaną, ale nad tym nie ubolewam zbytnio. W ciązy ogólnie jadłam wszystko na co miałam ochotę, z tym, że ja nie przepadam za słodyczami i nie miałam szczególnych zachcianek. Pozdrawiam!

Dokładnie, nie stresuj sie bo to jeszcze gorzej. Ja wymiotowalam do 5-6 miesiaca(nie pamietam dokladnie) dziecko rozwija sie prawidlowo wiec jest ok. Teraz nadrabiam zaleglosci i wcinam jak szalona. :-) Postaraj sie jesc w malych ilosciach ale czesto.

Ja w 16 tyg ciązy przytyłam 3 kg. Dla mnie to duuuużo!! Zawsze nosilam XS a teraz juz oglądam się za innymi rozmiarami:) W żadne spodnie juz nie wchodzę bo Maluszek zaczyna rosnąć :-) Zaczełam nosić ciążowe jeansy i uważam je za najbardziej wygodne spodnie jakie miałam kiedykolwiek na sobie ;-) Ja mam nadzieje że po ciąży pozostanie mi troszke tłuszczyku tu i tam bo przed było go zdecydowanie za mało;-) Ale piersi są przecudowne!!!!!!:-D hihi

a ja chyba dziwna jestem jakaś, bo zamiast przytyć, to od ostatniego ważenia schudłam 2 kilo. No ale widać w ciąży nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje, może tak też bywa na początku.

Do tej pory (czyli 13 tc) schudłam 3 kg. Pomimo ze dobrze się odżywiam i nie wymiotuję. Trochę mnie to niepokoiło, ale parę dni temu na usg zobaczyłam, że wszystko ok i dziecko rozwija się prawidłowo, lekarka też nie widziała żadnego powodu żeby się martwić. Teraz jak przeczytałam, że wiele z was też chudło, a potem urodziło zdrowe dzieci, to już zupełnie się uspokoiłam. Widac taka nasza uroda ;) dzięki i pozdrawiam :)

ja przed ciążą niedowaga, i jak to ktoś napisał ABC, teraz piersi może nie to że urosły ale takie jędrne i jakby podniesione się zrobiły :-D co mi tez się podoba, przed ciążą nosiłam 65 B teraz 70B, co do wagi, to strasznie woda zatrzymuje mi się w organiźmie, że potrafię w ciągu dnia za 3 kg przywalić tylko ze względu na zatrzymaną wodę. ale od początku ciąży do dziś (11 tydz i 4 dzień) przytyłam około 1, 5 kg -i w ogóle nie wymiotowałam :-)

reklama
ja tam równo rzygałam pod siebie i na początku schudłam strasznie, teraz zaczynam tyc :).....

hehe złota zasada ABC :) tez na to cierpiałam ale teraz :)... z 75A do 75B moje piersi uzrosly ale ze nie lubię nosić stanika, bo mnie bardziej piersi bolą, i chodzę bez staniczka to piersi zaczynaj pomału schodzić w dol.... xD!!!!
no coz zycie :D!!!

Do góry