reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

ja tak naprawdę to od miesiąca dopiero zaczęłam przybierać na wadze i musze mieć codziennie coś słodkiego, do tego jedzenie na miescie więc i tak się dziwie że nie przytyłam bardzo dużo :))

reklama
fionka a z jaką wagą startowałaś? i jaki masz wzrost?
ja przed ciążą ważyłam 64 kg przy 162 cm wzrostu więc lekarz powiedział mi że najlepiej gdybym nie przekroczyła +10 kg i tak się staram zrealizować ten plan, lekkostrawne kolacje, do niedawna zero słodyczy ale teraz trochę sobie popuściłam bo mam parcie na słodkie:tak:na szczęście przytyłam tylko w brzuchu no i oczywiście piersi mi przybrały a tak poza tym nosze ubrania sprzed ciąży, oby tak zostało....:-)

U mnie po oficjalnym ważeniu na dzisiejszej wizycie jest 9 kg na plusie ( w ciągu 4 tygodni przybyl 1 kg z tego junior przybrał prawie 0,7 kg). Jak tak dalej pójdzie to do końca ciąży zmieszczę się może w 10 kg ;-), a jak nie to też żaden dramat :tak:.

Ja przed ciążą 48 kg przy wzroście 158 cm. Taka chudzinka. Zawsze myślałam, że w ciąży przybiorę na wadze ok 7-10 kg. Cieszyłam się z każdego kilogramika i jeszcze się wymądrzałam na forum, żeby sie nie martwić kilogramami.
A teraz................67kg czyli +19 kg :szok:
Każdy obcy mi mówi, że tylko mam brzuszek. Jednak najbliźsi mama i mąż jak masują mi plecki smieją się, że nie widać mi kosteczek tak jak zawsze. Powiększyły mi się ramionach, pupka jak u murzynki, udka się już łączą, łydki też większe. Jednak o dziwo, myślałam, że mój biust od zawsze maleńki urośnie, a on tylko troszkę dygnął. Coś tępy! A myślałam, ze chociaż w ciąży się nim pochwalę a tu psia dupka :-D

reklama
Do góry