reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
Dominiczka ;-) ale ja nie pisalam ze jestem chudzina :-D napisalam tylko ze sie moimi 65 kg nie przejmuje ;-) a mam 164 cm wzrostu wiec.... ;-)

Żeby schudnąć( ale nie stracić wodę z organizmu tylko SPALIĆ TŁUSZCZ) trzeba tak naprawdę trzymać się kilku zasad:

1. jesc 5 do 6 małych posiłków
2.nie pić słodkich soczków,herbatek tylko WODĘ i wszystko bez cukru
3. Jesc węglowodany z wysokim IG
4. Dzieninie jesc 2g białka na kilogram masy ciała( czyli jak waży sie 60kg to 120g bialka)
5. Ograniczyć tłuszcz ( to oczywiste,czyli nabiał jemy tylko taki do 3% zawart.tłuszczu)
6. Wykonujemy dwa rodzaje treningów : SIŁOWY i AEROBY

TENING SIŁOWY. Wystarczy robić 3 do 4 razy w tyg. Zwiekszenie masy mięśniowej spowoduje spalanie tłuszczu( kalorii) nawet wtedy gdy nie ćwiczymy . Jest to konieczne jeśli chce sie osiągnać nie tylko szczupłe ale i jędrne ciało!!!NIkt tu nie mówi o mega ciężarach,żeby była jasność!

Aeroby też są potrzebne ale wykonywane w odpowiedni sposób:
1. robimy je albo na czczo ( jeśli danego dnia nie robimy treningu siłowego!)
2. albo robimy je po treningu siłowym!
3. Minimalny czas to 40min
4. i bardzo ważne jest tętno. Jeśli chcemy spalić tłuszyk to tętno musi się wahać między 130 a 140 uderzeń na minutę.

Ot cały sekret:) do zdrowej i szczupłej sylwetki na całe zycie:)POWODZENIA

Natt widze że ty kumata jeste s w tym temacie, a mogłabyś dać jakieś przykłady tych treningów aerobowych i siłowych? najlepiej takie żeby w domu można było zastosować... Będę bardzo wdzięczna!

No jasne!Jak Natka bedzie sobie ucinała drzemke południową to siade i rozpisze cały tydzień treningowy z dietką:). Ja jestem totalnie zakręcona a fitness:). Od wielu wielu wielu lat trenuje,wcześniej pod okiem trenerów,teraz już sama bo po takim czasie wiem juz chyba tyle co oni:). Ostatnio wpadłam na pomysł,że zrobię na AWF papiery instruktorskie,na SGGW zaczęłam dieietyke, jestem po psychologii,połącze te trzy dziedziny w całość i będę indywidualnie pracowała z kobitkami nad ich sylwetką,SAMOPOCZUCIEM(!!!!!) i ogólnie zdrowym trybem życia:). Strasznie bym chciała robić w zyciu to co kocham i jeszcze móc sie z tego utrzymać. Plan idealny,zobaczymy jak w praktyce mi to wyjdzie:).
Tymczasem pichce jedzonko,potem luluam Natke i ... napisze:). Buźki

Kochane zero sexu, masa słodyczy i rzucone anty. Waga od razu poleciała :-))).
U mnie te cholerne anty po porodzie chyba trzymały te kg, bo jak tylko je odłożyłam to waga w mig spadła, a ja nic nie robiłam.
Wyglądam lepiej niż przed ciążą, a w pracy wciąż powtarzają, że co ciąży pięknieje. Normalnie mi słodzą :-))).

Teraz nosze rozmiar 34 i jestem szczęśliwa.

Ale skromna jestem. Przepraszam, ale naprawdę ostatnio jestem mega zadowolona z życia i z siebie.

na mnie słodycze chyba nie działają bo czy sie obżeram czy katuje i nie jem to waga stoi w miejscu. No nic trza sie wziąść za te ćwiczenia porządnie a nie tak raz kiedyś...

Deli gratuluje fiurki i wagi no i na pewno uśmiech na buźce dużo uroku dodaje :-) więc tak trzymaj :-D

reklama
Deli TY chudzielcu!!! rozmiar 34 to dla mnie jakaś abstrakcja:-)
marzę o porządnym 38 a nie ciągle mam 38/40 ale nie jest tak źle,
w piątek byłam na imieninach Marcinowych i ubrałam się jeansową mini:-) Ci co mnie nie znali nie chcieli wierzyc ze mam przwie 36lat i 4 dzieci, to mobilizuje do dalszych działań:-)
Natt z chęcią wziełabym Ciebie na osobistego trenera:-) masz dobry pomysł na życie powodzenia!!!!

Do góry