reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
Dominiczka ;-) ale ja nie pisalam ze jestem chudzina :-D napisalam tylko ze sie moimi 65 kg nie przejmuje ;-) a mam 164 cm wzrostu wiec.... ;-)

Żeby schudnąć( ale nie stracić wodę z organizmu tylko SPALIĆ TŁUSZCZ) trzeba tak naprawdę trzymać się kilku zasad:

1. jesc 5 do 6 małych posiłków
2.nie pić słodkich soczków,herbatek tylko WODĘ i wszystko bez cukru
3. Jesc węglowodany z wysokim IG
4. Dzieninie jesc 2g białka na kilogram masy ciała( czyli jak waży sie 60kg to 120g bialka)
5. Ograniczyć tłuszcz ( to oczywiste,czyli nabiał jemy tylko taki do 3% zawart.tłuszczu)
6. Wykonujemy dwa rodzaje treningów : SIŁOWY i AEROBY

TENING SIŁOWY. Wystarczy robić 3 do 4 razy w tyg. Zwiekszenie masy mięśniowej spowoduje spalanie tłuszczu( kalorii) nawet wtedy gdy nie ćwiczymy . Jest to konieczne jeśli chce sie osiągnać nie tylko szczupłe ale i jędrne ciało!!!NIkt tu nie mówi o mega ciężarach,żeby była jasność!

Aeroby też są potrzebne ale wykonywane w odpowiedni sposób:
1. robimy je albo na czczo ( jeśli danego dnia nie robimy treningu siłowego!)
2. albo robimy je po treningu siłowym!
3. Minimalny czas to 40min
4. i bardzo ważne jest tętno. Jeśli chcemy spalić tłuszyk to tętno musi się wahać między 130 a 140 uderzeń na minutę.

Ot cały sekret:) do zdrowej i szczupłej sylwetki na całe zycie:)POWODZENIA

Natt widze że ty kumata jeste s w tym temacie, a mogłabyś dać jakieś przykłady tych treningów aerobowych i siłowych? najlepiej takie żeby w domu można było zastosować... Będę bardzo wdzięczna!

No jasne!Jak Natka bedzie sobie ucinała drzemke południową to siade i rozpisze cały tydzień treningowy z dietką:). Ja jestem totalnie zakręcona a fitness:). Od wielu wielu wielu lat trenuje,wcześniej pod okiem trenerów,teraz już sama bo po takim czasie wiem juz chyba tyle co oni:). Ostatnio wpadłam na pomysł,że zrobię na AWF papiery instruktorskie,na SGGW zaczęłam dieietyke, jestem po psychologii,połącze te trzy dziedziny w całość i będę indywidualnie pracowała z kobitkami nad ich sylwetką,SAMOPOCZUCIEM(!!!!!) i ogólnie zdrowym trybem życia:). Strasznie bym chciała robić w zyciu to co kocham i jeszcze móc sie z tego utrzymać. Plan idealny,zobaczymy jak w praktyce mi to wyjdzie:).
Tymczasem pichce jedzonko,potem luluam Natke i ... napisze:). Buźki

Kochane zero sexu, masa słodyczy i rzucone anty. Waga od razu poleciała :-))).
U mnie te cholerne anty po porodzie chyba trzymały te kg, bo jak tylko je odłożyłam to waga w mig spadła, a ja nic nie robiłam.
Wyglądam lepiej niż przed ciążą, a w pracy wciąż powtarzają, że co ciąży pięknieje. Normalnie mi słodzą :-))).

Teraz nosze rozmiar 34 i jestem szczęśliwa.

Ale skromna jestem. Przepraszam, ale naprawdę ostatnio jestem mega zadowolona z życia i z siebie.

na mnie słodycze chyba nie działają bo czy sie obżeram czy katuje i nie jem to waga stoi w miejscu. No nic trza sie wziąść za te ćwiczenia porządnie a nie tak raz kiedyś...

Deli gratuluje fiurki i wagi no i na pewno uśmiech na buźce dużo uroku dodaje :-) więc tak trzymaj :-D

reklama
Deli TY chudzielcu!!! rozmiar 34 to dla mnie jakaś abstrakcja:-)
marzę o porządnym 38 a nie ciągle mam 38/40 ale nie jest tak źle,
w piątek byłam na imieninach Marcinowych i ubrałam się jeansową mini:-) Ci co mnie nie znali nie chcieli wierzyc ze mam przwie 36lat i 4 dzieci, to mobilizuje do dalszych działań:-)
Natt z chęcią wziełabym Ciebie na osobistego trenera:-) masz dobry pomysł na życie powodzenia!!!!

Do góry