reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga, obwód talii w ciąży

reklama
u mnie 9,5 kg do przodu ja tyje tak 2-2,5 na miesiac tzn tak bylo przez ostatnie miesiace a jak teraz to sie :tak: okaze jutro mam wizyte u gina!
m ktosia przykre to co piszesz , ale wazne ze masz obok siebie kogos kto cie kocha i zawsze bedzie wspierac-to najwazniejsze :tak: a rodzica sie odmieni z nimi to juz tak jest najpierw marudza narzekaja a potem sa najlepszymi dziadkami pod sloncem!:-D ja teraz tez mam takie male smuteczki, bo mezus wyjechal-bedzie dopiero w piatek, rodzinka w Polsce a ja potrzebowalabym ich teraz bardzo:tak: musze lezec a nie bardzo moge bo psiaka trzeba wyprowadzic i wiele osob zamiast mnie wspierac to mowi ze gdyby nie psiak to nie mialabym problemow i moglabym zadbac o siebie! Przykre to bo to nie jego wina ze troszke z maja ciaza nie dobrze.Do sklepu tez musze sama bo zadna coiocia nie wpadnie na pomysl zeby mi kupic bulki,ale moralizowac to potrafia:-( Mama moze dopiero po 20-ym przyjechac do mnie musze jakos te kilka dni sobie sama radzic.Mam nadzieje ze jutro lekarka powie ze jest ok a raczej ze nie jest gorzej-boje sie szpitala!No i co z psiakiem? Do schroniska? O nie!:no: Widzicie moze to i blachy problem ale spedza mi sen z powiek:tak:

Ja też jeszcze nie wiem ile mam w brzusiu, ale rownież zmierze z ciekawości. Ciesze sie bardzo, że nigdzie nie przytyłam tylko sterczy mi brzuszek i nie mieszcze sie w żaden biustonosz w jaki wchodziłam. Mam pytanie czy wam też cieknie już z cycuszków czy tylko ja tak mam??.:-D

hihihihi:-D dziwne ale 22.01 mialam na wysokosci pepka 97cm a dzisiaj mam 94cm:szok: mozliwe zeby brzusio mi troszke opadl? za to w pupie i biodrach troszke mi przybylo bo nie moge juz wciagnac spodni .Kolezanka podarowala mi ciazowe spodnie ale jakos nie m oge sie do nich przekonac:tak: mam wrazenie ze wygladam jak wieloryb:-) :-) kupilam sobie lady aksamitny czarny dresik i w tych spodniach smigam najchetjniej-fajny fason maja wiec nie podpada ze to dres;-) no i moge je nosic bod brzuszkiem do tego jakas fajna bluzeczka i dalej czuje sie atrakcyjna:-) wiosna nadchodzi wiec moze uda nam sie pokazac nasze brzuszki calemu swiatu, a tak musimy je ukrywac pod swetrami i kurtkami masakra:szok:

Szmina - to bardzo prawdopodobne że brzuszek zaczyna opadać, za miesiąc to już będzie więcej takich opadniętych brzuszków.

Ja chodzę w ciążówkach już od 4 miesiąca, ale kupiłam takie ze skarpetą u góry - tzn materiał odcinany na wysokości bioder i później elastyczna góra którą można też wywinąć na biodra. Wygląda się w nich bardzo dobrze bo rosną z brzuszkiem i są cały czas dopasowane, bardzo je lubię.
W zimie i na jesień niestety nie mogę chodzić w biodrówkach, jak tylko mam nerki na wierzchu od razu łapię infekcję.

No a u mnie w brzuszku 92,5cm - rośnie, rośnie ale już jak by trochę wolniej.

m_ktosiu ja z własnego doświadczenia mogę powiedzieć,że dziadkom baaaardzo się odmienia.
ja w ciąże zaszłam będąc na 4. roku studiów a urodiłam będąć na 5.
moja mama, gdy się dowiedziała,że jestem w ciąży wystraszyła się (mimo,że byłam już mężatką - wyszłam za mąż w wieku 22 lat)...
myślała,że zawalę studia i takie tam...
gdy urodziła się Natala - nie czułą się jak babcia...ciocia - to wszystko było dla niej bardzo dziwne...

teraz to świata poza wnuczką nie widzi...wręcz bała się kolejnego naszego dziecka bo myślała,że Nati zejdzie na drugi plan...
ale tak nie będzie...Natala jest cudowną, mądrą dziewczynką i bardzo nie może doczekać się już rodzeństwa...

więc głowa do góry
zobaczysz jak To Twoje Maleństwo ich zmieni:-)

MONIKA K-W - oj cieknie z piersi....ja po nocy to mam plamy na pizamce i na przescieradle...:confused: :-)

LASTRADA - ja tez chodze w ciazowkach od 4 miesiaca, mam jedne takie wlasnie na brzuch, tylko ostatnio ten pas z dzianiny przykrywa mi juz tylko pol brzusia i zaczyna troszke z niego zjezdzac; a drugie mam pod brzuch - i od jakiegos czasu przy siadaniu zaczyna uciskac i maly wtedy strasznie szaleje i sie opiera...:confused:

A tak poza tym to nie przytylam - poza brzusiem i piersiami, wydaje mi sie ze mam jakies uda inne, jakby masywniejsze, ale jak zmierzylam to okazuje sie ze nie przytyly...dziwne....

SZMINA - nie smuc sie za bardzo, bo dzidzia tez bedzie smutna....:sick: I trzymaj sie mocno, 20-ty juz niedlugo i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok po wizycie u lekarza...:-)

reklama
Do góry