reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

ja mam dokladnie taki sam problem z ciezarowkami, tez mi opadaja.
A propos protestow dzidziulka toja tak mam przy niektorych majciochach, tez sie buntuje jak go za bardzo uciska.

reklama
No wlasnie NICZKA - odkad moj synus jest glowa w dol, to mam straszne wyrzuty sumienia, bo teraz wiem ze reagowal tak dlatego ze mu bylo niewygodnie....:sick:

dziekuje kochane za cieple slowa:happy: ,
szmina nie martw sie na zapas, zobaczysz najpierw co bedzie pozniej cos wymyslimy:-(
a moja waga stoi w miejscu:confused:

Szmina trzymam kciuki za wizyte i obys dotrwala do 20ego. Ja tez mam pieski i wiem jak to jest.
M_ktosia coz ... czasem tak bywa niestety, ale tez bym liczyla na to, ze im sie odmieni jak przyjdzie co do czego.
Tryzmajcie sie , glowa do gory, damy rade.

kochane nie smutajcie sie kazda z nas ma jakieś problemy ale musimy sobie dawać jakoś rade i wierzyć ze bedzie dobrze ja mam 19 lat i bede mama ,, a ze swoim tata tez nie mam zadnego takiego proozumienia chcoiaz od dluzszego czasu tak jest zreszta chyab nigdy z nim nie mialam dobrego kontaktu wszyscy mowia ze on porpostu taki jest nie okazuje uczuc itp ,,, n a pocztaku jak sie dowiedzial tez byl wielki krzyk itp ale etraz wogole nie wchodzi na temat ciazy nie pyta sie nic ,, za to w mamie mam wielkie oparcie jest dla mnie najwazniejsza osoba dla ktorej zrobila bym wszystko byla jets i bedzie na zawsze moja najlepsza przyjaciolka ... nie mamy tajemnic przed soba ,, szima i napewno po porodzie odmieni sie twoim rodzica polepszy sie kontakt pewnie i mi z ojciem chociaz ja sie juz rpzyzwyczailam do tego ze nie umiemy ze soba rozmawiac chyba ze sie klucić no ale dosc smutkow wazne ze jesteśmy zdrowe i nasze dzidzie rownież ,, a tu przecież watek o wadze a ja sie rozpisałam wiec na plusie mam + 9-9,5 kg wzrost 176 cm waga obecna masakra 83 kg potwor ze mnie ,,, aktualne zdjecie w watku fotki brzuszka :p

mowia ze przy moim wzroscie ta waga sie nie rzuca w oczy i na dodatekj jestem zbita ale teraz z kazdym tygodniem jestem wieksza hehe chciałabym skonczyć na + 13 kg zobaczymy jak to bedzie i na ilu rzeczywiscie skoncze
dodam ze od 2 tyg waga stoi ,, znacyz sie wacha sie miedzy 9-a 9,5 ale nie rośnie :p

Nie martw się szmina ja też mam rodziców i teściów, nie za blisko. Rodzice 70 km w jedna strone a teście w druga tyle samo. Na dodatek M pracuje na 3 zmiany, wiec czasem zostaje sama na noc czego najbardziej się boje. Do tego weekendu moglam pogdać sobie z moim królikiem Tasiorem, ale wszystcy na mnie naciskali, że musze z nim cos zrobić, że to nie zdrowo dla mnie i później dla dziecka. Wiec wybrałam chyba najmniejsze zło i wywieźlismy go do tęściów no i nie moge sie przestawić, ze go nie ma. Wiec rozumiem jak sie musisz przejmowac co bedzie z pieskiem jakby co... Ale wszytsko bedzie ok. Ja tez sie czasem boje bo ostatnio boli mnie brzuch na dole tak ze promieniuje na nogi i nie moge chodzic. Nie wiem co to jest lekarz mowi ze wszystko jest ok i ze to brak magnezu. Ale ja juz Biore Mg od miesiąca i nic...:confused:. Ja do 31 tygodnia przytyłam 7,5 kg. Całuski

Dzisiaj rano zmierzyłam i na wysokości pępka mam prawie 100cm - czyli od początku lutego nic się nie zmieniło - i waga też prawie stoi od stycznia - dziwne to trochę :baffled: bo chyba teraz powinnyśmy najbardziej przybierać - mam nadzieje że wszystko ok

reklama
Do góry