reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

Lenorek to bardzo malutko 4 kilo :-) ja to mam juz chyba z 8 niewiem ale 19 stycznia (za tydzień) ide do gina to mnie zważą to będe wiiedzieć ;-)

reklama
Lenorek ja mialam tak jak ty, przez pierwsze 24 tygonie prawie nic, niecale 3 kg do przodu, (w drugim miesiacu to nawet mi ubylo:tak: przez te nudnosci i brak apetytu), luzik, laseczka
a teraz, ostatnie 3 tygodnie 5 kg :szok: dodatkowo, rozpedzilam sie nagle
to juz razem 7-8 kg do przodu :wściekła/y: (czyli z 63 kg na 70, cyfra 70 mnie przeraza)
a dzidzia na wczorajszym badaniu wyszlo ze ma juz prawie 1000 g, no mam nadzieje ze wiecej niz 3 kg do 17 kwietnia mi nie przybedzie, bo potem jak to zrzucic, kupilam wage i kontroluje sie jak nienormalna :laugh2:

Dzisiaj się znowu zmierzyłam i jest 96 cm - wychodzi na to, że brzuszek rośnie około 1 cm na tydzień :-)

:eek: Kurcze same szczupłe mamusie,i czym Wy sie martwicie:confused: Ja gdy zaszłam w ciaze wazyłam 67 kg na 175 cm wzrostu(to juz duzo:baffled: )a teraz waze 83:wściekła/y: wszystko co połykam idzie mi na mase =BOSHE=!!A moj smerf wazy juz 1,800

Avacanda kobitki to zawsze musza ponarzekac

na kazdym moim nowym zdjeciu z brzuszkiem wydaje mi sie ze jestem bardzo wielgachna, a potem jak mi tego brzucha przybywa to po czasie widze ze w sumie to niezle wygladalam,...
a jak patrze na swoje zdjecia z przed wakacji/ciazy... kurcze, na co ja narzekalam? i to tez dobrze tak docenic po czasie, tyle zebysmy wrocily do tego stanu sprzed ciazy w te pare miesiecy i ani jednego dnia dluzej :dry:

M_ktosia oj chyba więcej nam przybędzie niz 3 kg. Lekarz mi mówił, ze teraz to sie zaczyna najwiekszy przyrost wagi:szok: . No i pomysl sama, Twoje maleństwo musi jeszcze tak przynajmniej te 2-2,5 przybrac, a co za tym idzie przybedzie wód, no i pokarm kochana sie musi w koncu pojawic.
Ja to tak daje sobie jeczsze z 5kg (jak nic) do przodu, szczególnie, że mój maluch to sie kształtuje do porodu na dzieciaczka 4kg.
Ale juz postanowiłam, ze pózniej zapisuje się na aerobik (mam pod samym domkiem i zawsze tą godzinkę wygospodaruję).
Bedzie dobrze kobitki.:-)

reklama
Do góry