reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

Dziewczyny a jak mierza wasze pociechy :confused: :confused:
Selinke zaraz po urodzeniu mierzyli metrem wddloz calego ciala a juz u lekarza jest mierzona tak ze jest kladziona na prosto i pielegniarka mierzy prosta linie od czubka glowki do pietki , to wyglada tak jakby byla mierzona na stojaco;-) .

reklama
kurczę jak czytam ile ważą wasze dzieci, to naprawdę zaczyna mi się wydawać,że mam w domu wielkiego klopsa, bo jagunia waży ok 10,600

Bartusia zawsze mierzyli na boczku, tzn przękręcam go na bok i pielęgniarka przykłada miarkę od czubka główki aż do piętki

maga ale lekarz nie mówi że Jagoda jest za gruba prawda?? jesli nie to znaczy że w jest w normie. a po kim odziedziczyła taką wagę?? bo jesli w rodzinie wszyscy są szczupli to pewnie zgubi zbędny kg jak zacznie biegac po domku.
ale chyba nie martwi cię za bardzo jej waga??

no Bartek może wpisać się do klubu "waga ciężka" :laugh2: bo waży 10,150 (no teraz pewnie juz więcej) bo w końcu 2 tyg od ważenia minęły hehe ;-)

Jak czytam dziewczyny ile waza i mierza wasze pociechy( a dlugo mnie nie bylo) to zaczynam sie martwic,bo Majeczka choc jedna z najstarszych dzieci na naszym forum chyba jest naj mniejsza jezeli chodzi o wage i dlugosc- nie cale 8 kilo i 69 cm,a apetyt ma baaaaaaardzo duzy.Nie wiem co sie dzieje,a nasza Pani doktor sie wcale nie martwi i mowi ze w tym wieku dzieci moga nie tyc bo zaczynaja rosnac na dlugosc :surprised:

w poniedziałek byliśmy na szczepieniu i Karolajna waży 8100. Ja pani doktorzobaczyła na wagę to zapytała ile Karola ma miesięcy... Myślałąm,ze chodzi o to,ze za mało waży...

Po chwili p. doktor powiedziała,zebum sie nie martwiła, bo jak zacznie raczkowac i chodzić, to zgubi nadmiar :szok::szok::szok: Byłąm w szoku, bo jak czytam ile ważą Wasze dzieci, to mój słonik wydaje się być ptaszynką :-):-):-)

P.doktor powiedziała,ze Karola przy tej wadze urodzeniowej powinna przybrać 4 kg, a przybrała 4,600...

Smialiśmy sie, że przecież rodziców ma duzych, to pewnie po nas taka duża jest :-)

Jak czytam dziewczyny ile waza i mierza wasze pociechy( a dlugo mnie nie bylo) to zaczynam sie martwic,bo Majeczka choc jedna z najstarszych dzieci na naszym forum chyba jest naj mniejsza jezeli chodzi o wage i dlugosc- nie cale 8 kilo i 69 cm,a apetyt ma baaaaaaardzo duzy.Nie wiem co sie dzieje,a nasza Pani doktor sie wcale nie martwi i mowi ze w tym wieku dzieci moga nie tyc bo zaczynaja rosnac na dlugosc :surprised:

Nie, Benitka, to moja mała jest chyba najmniejsza. Teraz (8 miesiąc) będzie trochę ponad 7 kilo ważyć (mam przynajmniej taka nadzieję:-) ) Jak miała 7 miesięcy ważyła 7 100..:-)

reklama
Moja Kinga też mało waży. Tydzień przed skończeniem 8 miesięcy ważyła nieco ponad 7 kg. Tyle, że jest długa i cały czas w ruchu, to wszystko spala i lekarka powiedziała, że jest zdrowa i mam wogóle się nie martwić. Kinga jest po prostu drobna ( tak jak mamusia:-))

Do góry