reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

reklama
inka: zapytaj lekarza czy to nie za maly przyrost wagi, ale moze on poprostu taki bedzie (szczuplutki i wysoki) jak to u ciebie w rodzinie jest??

ja dopiero do lekarza 5 wrzesnia to bartek juz pewnie bedzie way z 9,5 kilo ;) a ostatnio probowalam go sama zmierzyc i wyszlo okolo 73 cm, wec w normie z waszymi maluszkami ;)

moj bankowo juz ponad dyche wazy. Moj kręgoslup to odczuwa. Max 10 min nosenia na rekach. Słaba moja kondycja

My byłyśmy dziś u lekarki,i okazało się, że Kinga waży tylko niecałe 6 kg :(
Jestem załamana. Niby lekarka powiedziała, że może być genetycznie drobna ( my z mężem jesteśmy szczupli). Ona jest co prawda chuda, ale za to długa ( ciuszki ma na 74cm i są tak na styk), no ale 6 kg?
Przy porodzie ważyła 3400, więc teoretycznie za 3 tyg. powinna podwoić swoją wagę.
No i w związku z tym mamy zrobić badanie moczu i jak znów się okaże, że ma bakterie ( już dostawała zastrzyki, bo miała), to ja się chyba zapłaczę. :(
No i Kinga, to na pewno jest najdrobniejsza wśród dzieciaczków marcowych

Agatka w ubieglym tygodniu wazyla 7400g i mierzyla 67 cm, jak dla mnie jest ok. ale cos mi mleczka nie chce pic, nie mowiac juz o soczkach i herbatce..poczekam poza tym nie ma zadnych niepokojacych objawow poczekam dwa dni i skonsutuje z pediatra

Ivon, zrób badanie moczu i poczekaj spokojnie na wyniki, do moemntu kiedy je dostaniesz nie zakładaj, że będą znowu bakterie. nNie możesz się denerowwać na zapas, bo Kinga to wyczuwa - pamiętaj o tym! Trzymam kciuki, żeby było ok!

moja Agata waży 7140g, jest długa na 72cm, nawet nie wiem kiedy tak urosła - nagle z 56 przeskoczyła na 62/68cm, teraz wszystko ma ciasnawe - muszę jechać na mega wielkie zakupy ubraniowe + obowiązkowo pobuszować po allegro ::)

reklama
ivon trzymam kciuki, nie denerwuj sie na zapas!!!!

oj widzę że Miłek coś drastycznie wagowo odstaje hmmmm jak już pisałam w innym wątku zdecydowałm się rozszerzyć mu dietę, może moje mleko już nie wystarcza??? oj juz sama nie wiem.... Rozmawiałam z pediatrą o wadze, ale ona za bardzo się nie przejęła (w tej przychodni nigdy niczym się nie przejmują!!!), mamy fajnego pediatrę ale przyjmuje prywatnie i na razie poczekam co będzie po zmianie diety i jak dalej nic to umówię sie na wizytę.... staram sie .... nie denerwować na zapas ::) ::) ::)

Do góry