reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH LISTOPADOWYCH DZIECIACZKÓW

reklama
Bartosz wży 8300 i zmieżyliśmu już mu wzrost bo ładnie stoi, choć się wiercil 74 cm. Wcześniej mierzyliśmy mu długość.

DRAMAT! Małgosia nosi ubranka 74, ale według profesjonalnych pomiarów ma ok. 65cm i waży 6700... Tuczenie kaszką i masełkiem nie pomaga, taki to już okruszek...

Aga waży 9,7 kg i ma 75 cm wzrostu. Wprawdzie u lekarza będziemy się ważyć dopiero w listopadzie, ale pomiary zrobiłyśmy metodą chałupniczą. :laugh:

My byłiśmy dziś po recepte na mleczko i przy okazji się zważyliśmy,Kornelek waży 10,5 kg.Nie wiem ile mierzy, bo nasz doktor nie mierzy dzieci ale tak na moje oko jakies 76 cm.

Moja Julia waży 7850gr przez ostatnie półtora mięsiąca przybrała 750gr.Całkiem niezle jak na 2x pobytu w szpitalu.Ale i tak się martwię ze mało waży jak na swój wiem.Moze więcej bedzie przybierała??Zobaczymy??
Mam jeszcze prośbę czy któraś z mam moze mi podac swoj plan codziennej diety o której dajecie jedzonko i co do jedzonka i co jaki czas?? Bo jestem juz całkiem zagubiona :(
Proszęo rady pozdraiwm pa

Ja ostatnio się dowiedziałam że mój Marcinek waży 9700 g i mierzy 78 cm.

Jusiu dzienny rozkład posiłków Marcina wygląda następująco:
ok 7.30 150 ml mleka Bebiko2
ok10.30-11 kaszka z dodatkiem świeżego owocu, biszkopta, herbatnika (sypię 5 miarek kaszki i konsystencję już na "oko" dorabiam)
ok13.30-14 obiad (250 g- gotuję sama)
ok17 deserek (mus owocowy)
ok19.30 210 ml Bebika2 ryżowego
i to wszystko a w międzyczasie podjada skórkę od chleba, flipsy, biszkopty, pije soczek i herbatkę
Trzymaj się ciepło

reklama
byłyśmy dziś u pani doktor i Lena waży 8100 a gdy pani dokor obliczyła ile powinna ważyć ,biorąc pod uwagę wagę początkową,to wyszło że powinna ok.9200 ::) ale mamy się nie przejmować bo Lena jest bardzo rozbrykaną dziewczynką i większosć dzieci ,etap małego przyrostu wagi ,przechodzi mając roczek a Lenka juz teraz ;) . A wg rozmiaru ubranek to Lenka ma 80cm :) czasem 74 też pasuje :) .

Do góry