reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Witam wszystkie mamy:-)mam na imię Edyta
To mój pierwszy post na forum, więc wybaczcie niedociągnięcia, np. nie mogę się jeszcze połapać, jak tu włożyć suwaczek z wiekiem Bartoszka który juz stworzyłam :eek:ale mam nadzieje, że w końcu do tego dojdę.
Wracając do tematu, czyli wagi musze przyznać,ze dość długo niepotrzebnie się martwiłam, bo mój Bartuś jest aczej niejadkiem. Gdzieś tam (chyba nawet na babyboom)wyszukałam, że powiniej w swoim wieku dziennie mieć ok 92kal na kg wagi i spanikowałam, bo on na pewno nigdy tyle nie ma(nawet z płynami ). Poszłam wiec dzisiaj zważyć zbója i co sie okazało? waży 11.9:baffled:choć przyznam, ze wcale nie wygląda na tyle. Jest dość wysoki(84cm)więc ja juz sama nie wiem:confused:. A ma juz rok, 2 miesiące i 8 dni (tak na wszelki wypadek, gdyby sie suwak nie pojawił)
Pozdrawiam wszystkie mamy:-)

reklama
Witaj Edyto!!!!
Coz z ta waga bywa roznie;-)
Milo ze do wpadlas...Mam nadzieje ze nie sa to jednorazowe odwiedziny...Milo by bylo gdybys swoja osoba powiekszyla nasze grono...:-)

Witamy mamębarusia :-D

A wracając do wagi to np Bartek jak był w jwieku Kuby to ważył 10 kg i był totalnym niejadkiem
A Kuba teraz też widocznie schudł jak zaczął biegać, albo urusł, bo stracił na swojej pucołowatości i to bardzo :baffled:

Mamoot a tak z ciekawości to ile Wojciaszek waży? bo on też chyba do chucherek nie należy?

Tak dokładnie to nie wiem, bo dawno nie byliśmy na ważeniu. Między 11 a 12 kg - tyle wskazuje domowa waga. Ale idziemy niedługo na szczepienie to i ważenie będzie.
Z Wojciaszkiem jest tak, że prawie od urodzenia był okrąglutki, ale waga cały czas w normie (50-75 centyl). Taka jego uroda, że tłuszczyk gromadzi. :-D

Witaj Edyta!

Dziękuję za Ciepłe przyjęcie, zagoszczę raczej na stałe:-)
Walczę co prawda dzielnie z suwakami, zdjęciami itp. ale w końcu dopnę swego :tak:i wszystko co trzeba się pokaże

reklama
Do góry