reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

reklama
Chce wiedziec jak tam moje wymiary wew miednicy a glowka dziecka ( poki co to przeraza mnie jak szybko rosnie brzuch :(( ) skierowanie na proby watrobowe bo swedza mnie dlonie i nogi ( tyle sie nasluchalam o cholestazie ze mam dosc ), musze zapytac kiedy wymaz na paciorkowce grupy B, jak tam moje spojenie lonowe ( rozejscie wieksze niz 0,5cm kwalifikuje podobno do cesarki ) i powiem mu o tym ze nie zycze sobie zeby mi grono 7-15 osob zagladalo w krocze przed, w trakcie i po porodzie ;D
zreszta podczas wizyty mam 1000 pomyslow a i ginekolog zawsze cos ciekawego opowie i juz mi sie nasuwa pytanie , dobrze ze ma jeszcze do mnie cierpliwosc hehe :D

U mnie wizyta juz jutro. Ale ginekolog niezbyt rozmowna jest mam tyle pytań do niej ale jej się spieszy bo sporo osób mam. I moja wizyta polega na zapłacie 70zł i dostaniu skierowań na badania. Do tego dostanę jedną fotkę tylko :(
Mnie to nic nie obchodzi mam zamiar się jutro dowiedziec ile moja córeczka waży itd. i niech mi poda telefon który bedzie czynny a nie miał cały czas pocztę głosową. Ładnie wasze dzieciaczki ważą mnie wszyscy straszą, że Klaudusia może bedzie miała z 1 kg i to mówia oby miała.:(

Asiu - nie przejmuj się wagą małej - to wcale nie zależy od wielkości brzuszka i Twoja malutka może byc całkiem spora...a od ginki wymagaj!! Za coś jej w końcu płacisz, zresztą ja uważam że nie tylko prywatnie mozna wymagać ale zawsze - w końcu za wizyty na kasę tez przeciez dostają za nas kasę - co z tego że mniej, przecież to ich praca...ja też zarabiam mniej nizbym chciała czy chociażby powinna (oświata) co nie znaczy że mogę odwalać fuszerkę!!

Jasne ze tak, Asiu , u mnie jeszcze niedawno brzuszka bylo niewiele, a rano to myslalam ze cos sie stalo bo miewalam polowe wieczornego brzucha. Okazywalo sie za kazdym razem ze moj synek jest baaaaaaaardzo do przodu z waga i wydaje sie ze dziecko bedzie naprawde duze. Tak wiec wielkosc brzucha o niczym nie swiadczy.

A co do ginekologa, placisz i masz, nie ma o czym mowic !!! MOj ginekolog wysluchuje litanii pytan i watpliwosci za kazdym razem i jego obowiazkiem jest je rozwiac i wytlumaczyc!

Ja juz powiedzialam ze mimo ze jestem kobieta to nie naleze do masochistek i cierpietnic i to ze rodze to nie znaczy ze mam jak ta trusia siedziec w gabinecie a potem na porodowce przepraszajac ze zyje.

Odwagi Asienko :D

Ja narazie (odpukać) nie narzekam na gina. Moja karze mi na kartce wszystkie pytania i watpliwosci spisywac bo zdarza sie ze jestesmy na wizycie i ja albo mąż mowimy ze jeszcze o cos mielismy zapytac ale nam w tej chwili uciekło. Wiec na nastepna wizyta ide z kartką ;D

reklama
Po wczorajszym USG dowiedziałm się, że ma w brzuszku prawdziwą smoczycę :) Waży 2200g, choć długość ma jak najbardziej w normie :) Lekarz sie śmiał, że teraz sie nie dziwi mojej anemii, bo ta mała jak pijawka wszystko ze mnie wysysa, żeby sobie rosnąć na taką kluskę :) Ale dobrze - niech jej idzie na zdrowie :) Będzie silną dziewczynką :)

Do góry